Menu

J. F. Willumsen

1897-08-27

Modtager

Johan Rohde

Dokumentindhold

Afventer resumé

Transskription

Hellerup Fredag d 27 Aug 1897
Kære Rohde
Tesch kommer imorgen Lørdag herud med Toget 2,37 fra Købhvn. Vil De komme herud samtidig for at konferere om Bygningens Detailler, hvis De meget nødig vil have Ulejligheden med at komme da er det ikke strængt nødvendigt at De kommer.
Zeuthen er en rigtig Snøler,
Opgivelsen af vor Formue, lovede han mig til i Tirsdags, den er ikke kommen endnu, ja han har endogsaa ikke givet Besked derom til Ebstrup, som er inde i de Sager. Kontrakten har jeg ikke underskrevet, den er vistnok heller ikke renskreven. Vi maa have en Ende herpaa, gør mig den Tjeneste at se op paa hans Kontor og faa ham til at skynde sig. Plankeværket ind til Vandværket er istandsat for 2 Aar siden paa en forsvarlig Maade, der er ingen Grund til at ængstes derfor.
venlig Hilsen
J.F Willumsen
Efter at ovenstaa-

ende var skrevet modtog jeg hoslagde Svar fra Hr Ebstrup, som jeg ikke forstaar en Deuth af. Jeg har sammen med Zeuthen set Hovedbøger og Kassebøger og hvad de ellers kaldes og regnet ud at vi nok havde c 16000 kr, dog maa hertil bemærket at Zeuthen, ved en Fejltagelse, som han selv maa staa inde for, har betalt Lejen, 2000 Kr, for den nye Grund, i Dagene omkring den 1ste Juli. Magistraten har presenteret ham Regningen i den Tro at vi vilde leje Grunden og Zeuthen har betalt i den Tro at det var Lejen af den gamle Grund ved Vesterbrogade. Ejer vi ikke mere end 8.310 Kr saa er jo alt haabløst, jeg forstaar det ikke, gaa derfor straks op og se om dette sørgelige Resultat er rigtigt og kom saa ud i Morgen.

Copi
Maleren Hr J F Willumsen
Hellerup.
Den frie Udstillings Kredit i mine Bøger udgør, efter at Lejen til Magistraten er betalt til 1ste juli 1898 og efter at endvidere de Regninger vedrørende den sidst afholdte Udstilling, som endnu kan ventes at ville indløbe, ere afgjorte, 8310 Kr 53 Øre.
Ærbødigst
Ebstrup.

ved sidste Generalforsamling havde vi c. 13340 Kr, det saa jeg forleden Dag igjen, jeg forstaar intet af dette.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Hellerup (Danmark)

Tilg. 392, Håndskriftsamlingen, Det Kgl. Bibliotek.