Menu

J. F. Willumsen

1897-06-29

Modtager

Johan Rohde

Dokumentindhold

Afventer resumé

Transskription

Hellerup d 29 juni 97
Kære Rohde.
Hvad bliver det til! jeg hører intet fra nogen Side, synes De at vi kan forsvare det overfor vore Parthavere. Gider Zeuthen intet gøre mere i Sagen eller har De sammen med ham bestemt et eller andet?, hvorfor faar jeg intet at vide derom. For mit eget Vedkommende, har jeg tænkt at trække mig tilbage fra Tillidshværvet, idet jeg trækker mig tilbage har jeg tænkt at maatte meddele Parthaverne at jeg ikke kan forsvare at Forretningsudvalget er ørkesløst og at man maa vælge en anden. (jeg har næsten faaet

overtalt en Mand til at overtage min Plads.) da jeg ikke er i Stand til at rokke Noget ud af sin Dvaletilstand. Hvorfor Fanden skal alt hvad Danske rører ved syne hen og sove ind eller blive saa gammelmandsagtigt at det knapt kan slentre hen ad en slagen Landevej.
Lad dog den frie Udstilling vise Ungdom og Friskhed, Lad os jage de Elementer bort som sætter Svamp i den, vil De selv holde den frisk, da maa De maa tage bedre fat, da De i Foraaret kom til at ordne Udstillingen tog de frisk og kraftigt fat; er Kræfterne allerede brugte op? Jeg haaber det ikke!

Skriv mig til hvad der er gjort eller bestemt i de sidste fjorten Dage, eller, ved Gud, jeg gider ikke se, eller høre Tale, om, den frie Udstilling mere.
Deres hengivne
J.F. Willumsen.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Hellerup (Danmark)

Tilg. 392, Håndskriftsamlingen, Det Kgl. Bibliotek.