Menu

J. F. Willumsen

1903-03-11

Afsender

Oscar Matthiesen

Dokumentindhold

Matthiesen beder Willumsen købe og sende ham et fotografi af en romer i rustning, da han ikke kan opdrive fotografier af kunst, eller kunst som sådan, i Menton. Han skal anvende fotografiet som hjælpekilde i udformingen af et relief.

Transskription

Menton 11 Marts.
Kjære Willum!
Jeg kommer til at bede Dig gjøre mig en lille Tjeneste, nemlig at købe et Fotografi eller to af en Romer i Rustning eller Krigsdragt, hvad det nu hedder.
Jeg kan ikke hitte ud af den Dragt, og skal bruge den i disse Dage til et Relief. Du kender nok den antike Figur, som forestiller enten Julius Cæsar eller Augustus, det er mig med min svage Hukommelse ikke muligt at huske i Øjeblikket. Det er vist sådan noget lignende i al Hast. Der er nok en af disse Akademi-Fotografhandlere v

rue des beaux Arts som har den; der findes vist også en Markus Aurelius tror jeg. Det er til en stående Kriger at jeg skal bruge den, og Du må endelig hvis Du kan sende mig sådan noget pr. Omg.
Det er så Pokkers hernede i Menton, at her intet findes af Kunst eller Fotografi efter Kunst engang; man er så aldeles uden Hjælpekilder – og kan jo endelig ikke have Alt i Hovedet.
Bed Fotografen sende det med det samme med Posten. Jeg skal strax sende Dig Udlæget tilbage med en bon de poste. Hils Fru Edith – og vær selv hjærtelig hilset fra Din Ven
Oscar Mathis.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Menton (Frankrig)
Edith Willumsen

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/4 - M