Menu

J. F. Willumsen

1903-05-02

Afsender

Oscar Matthiesen

Dokumentindhold

Matthiesen er blevet opsagt på sit arbejde på Palais de Carnolès pga. en misforståelse ang. penge. Han må nu rejse hjem uden løn til trods for de mange timer og energi, han har lagt i projektet. Matthiesen føler sig svigtet af arkitekten Georg Tersling, som han mener kun arbejder i egen interesse, og som stikker blår i øjnene på husets ejer Hr. Allis. Matthiesen medsender et fotografi af sit seneste relief, som han beder Willumsen kommentere.

Transskription

Menton 2d. Mai
Kjære Willum!
Nu rejser jeg hjem efter at have lidt en stor Skuffelse, nemlig den at være bleven "misforstået" af Ejeren til Palaiet m.H.t. Prisen. Alt hvad jeg har arbejdet siden Jul får jeg intet for, og tager hjem - ikke alene uden Fortjeneste - men med et Tab på ca 3000 Fr som er brugt.
Arkitekten skulle selvfølgelig have støttet mig, da han vidste Besked med det Hele med Pengene. Men han er ganske brutal, lyver sig fra Alt for at "vise sig" for Ejeren, hvorledes han kan arbejde i hans

Interesse. Og jeg som kender Arbejdet i hele Huset og Arkitekten med, jeg véd at det Hele er én stor Comedie og Løgn, som kun går ud på at stikke Ejeren Blår i Øjnene for at plukke ham så meget des mere på andre Punkter. Men det er jo sørgeligt at være Genstand for sådan noget, når man har arbejdet længe og samvittighedsfuldt på en Ting. – Nå, jeg sender Dig et Fotografi af mit sidste Relief; send mig et Par Ord om hvad Du synes om det – og hvorledes I har det.
De hjærteligste Hilsner til Eder begge fra
Din hengivne
Oscar Matthis.
Misse er begyndt at komme op.

Adr. Hyldegårdsvej 42. Charlottenlund

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Menton (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/4 - M