Menu

J. F. Willumsen

1906-04-19

Afsender

Johan Rohde

Dokumentindhold

Rohde skriver til Willumsen, da Kunstindustrimuseet udbyder en konkurrence over et mindesmærke for Pietro Krohn. Mindesmærket skal være af dekorativ art. Komitéen vil bede henholdsvis Willumsen og N. Skovgaard om at udføre et forslag.

Transskription

19.IV.1906
Nybrogade. 12
Kjøbenhavn.

Kjære Willumsen
Af en Komite for Tilvejebringelsen af et mindre Mindesmærke for Pietro Krohn i Kunstindustrimuseet har jeg faat det Hverv at forespørge Dem, om De eventuelt kunde have Lyst til at udføre et saadant.
Komiteen, der bestaar af Zeuthen, Emil Sachs, Fotograf Riise, Dr. Phil Knutzen, Zahrtmann, Malermester Mølmann og undertegnede har bestemt at henvende sig til to kunstnere, nemlig Dem og Niels Skovgaard. Saafremt de begge har Lyst til at fremkomme

med Forslag og Udkast vil den, der ikke faar Arbejdet modtage en Erstatning i Penge i Forhold til det hafte Arbejde (nærmere herom mundtlig)
Hvad Mindesmærket angaar staar de ganske frit; det er bestemt til at anbringes i Kunstindustrimuseet, men De kan forøvrigt gjøre Forslag i alle Retninger.
Meningen er at det skulde være af dekorativ Art og foruden at minde om Krohn tillige være af Værdi for Museet som et stykke Kunstindustri.   -
Da jeg først nu erfarer, at De er kommen hjem kommer Skrivelsen Dem senere i Hænde

Med venlig Hilsen til Dem og Deres Hustru
Deres hengivne
Johan Rohde
Forøvrigt er det jo naturligvis det bedste, om vi talte mundligt om Sagen.
Man mener at have c. 4000 Kr at raade over

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
  • Kunstindustrimuseet. H. C. Andersens Blvd. 22, 1553 København, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/III/1 - R