Menu

J. F. Willumsen

1913-05-08

Afsender

Viggo Pedersen

Dokumentindhold

På Den Frie Udstillings generalforsamling er der vedtaget en beslutning ang. De Frie Billedhuggeres optag, som har stødt Willumsen. Han vil nu melde sig ud af Den Frie Udstillings byggeudvalg, hvilket bedrøver Pedersen at høre.

Transskription

8 Maj 1913
Kære Willumsen!
Deres Brev har gjort mig meget ondt. Men jeg forstaar Dem. Og skøndt det Skridt De foretager, kommer til at gaa ud over os, som synes, vi kan ikke undvære Dem i Udvalget, saa vi bliver meget ilde stedte, kan jeg paa en Maade ganske billige det. Det er i Konsekvens med den Stilling De fra første Færd har taget til de frie Billedhuggere, og den Afgørelse der faldt paa Generalforsamlingen maa De føle som en Krænkelse. Da De skriver, at det har kostet Dem Kamp, hvilket jeg ogsaa

forstaar, og da De siger Deres Beslutning er uigenkaldelig, indser jeg at Overtalelsen ikke kan nytte. Men jeg frygter meget, at dette skal drage andet efter sig, som kan føre til store Vanskeligheder. Jeg er uhyre tynget af Situationen, men saa vanskelig De end gør den for os, kan jeg ikke rette nogen Bebrejdelse imod Dem.
Med venlig Hilsen
Deres hengivne
Viggo Pedersen

Fakta

PDF
Brev

Dansk

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/6 - PQ