Menu

J. F. Willumsen

1916-05-10

Modtager

Gerda Madvig

Dokumentindhold

Willumsen overvejer at købe en pressemaskine i Paris til at trykke raderinger på. Da han selv er i Villefrance-Sur-Mer, beder han Gerda Madvig om at bese maskinen i Paris - gerne i selskab med et mandfolk.

Transskription

10 Maj 1916.
Kære Gerda
Tak for Brevet forleden med Kritiken, som var mig gunstig; men jeg bliver altid alligevel saa bedrøvet ved at læse disse Kritiker, de indeholder mere Politik end Estetik og deres Ophavsmænd synes aldrig at have tænkt eller følt nogen Ting personligt. Hvorledes gaar det Madvig, Jeg haaber der er gode Efterretninger fra ham. Hils ham.
Naar jeg netop i Dag skriver til Dem er det for at bede Dem gøre mig en Tjeneste. Den er vel ikke for stor haaber jeg, Jeg kender

ingen anden at henvende mig til.
Det drejer sig om at gaa hen og se paa “me presse en taille-douce” som jeg ligger i Underhandling om den er til Salgs hos Maison Bertrand frères & Cie 8 rue de l’Abbaye – det er vist i Gobelin Kvarteret
Maskinen er til at trykke Raderinger paa (gravure a l'eau forte) den er brugt og koster 525 fr. dertil kommer Emballage og Fragt.
Da Forretningen vil have Pengene paa Forhaand maa jeg have et Vidne der har

set Maskinen. Hvis De kunde tage et Mandfolk med vilde det være bedst. helst naturligvis En der har Forstand paa den Slags Ting.
Kan De se efter om den har to (ikke en af Jærn og en af Træ) Jærnvalser (Cylindres), og om der ikke er Huller i dem. Maal den øverstes Længde (66cm?)
Om deres Lejer (Coussinets) er af Bronse.
Maskinen er ellers af Træ og det maa naturligvis ikke være raaddent eller vakle.
Jeg har forsøgt at faa den billigere, men har ikke opnaaet det. Kan De ikke forsøge eller at faa Emballagen med i Prisen. De forstaar

nok det nødvendige i at jeg har et Vidne der har set Maskinen, saa de ikke, efter at Modtagelsen af Pengene sender mig en anden ringere.
De bliver vel ikke alfor ked af dette Forlangende fra min Side? Hvorledes skal jeg faa Dem til at se glad ud? Jeg skal give Dem et Par Tryk som er gjorde med Maskinen, de bedste jeg kan lave.
Nu begynder Varmen her, alt staar i sin fulde Pragt. Har De set i Avisen om jeg har solgt noget hjemme paa Udstillingen
Vi hører aldrig noget hjemme fra?
Mange Hilsner fra os begge til Dem og Edith og til Jenny naar De ser hende.
Vent nu ikke for mange Dage med at gaa derud.
Deres hengivne Ven
J.F. Willumsen.
Villa Biancheri
Ville Franche Sur M

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Paris (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/4 - M