Menu

J. F. Willumsen

1916-02-03

Dokumentindhold

Willumsen er flyttet ind i en gammel villa i Villefranche-sur-Mer. Han beskriver huset, haven, klimaet og den omkringliggende natur.
Jerichau er ikke blevet optaget som gæst i Den Frie Udstilling, og Willumsen sender en ny ja-stemme i tilfælde af en ny afstemning desangående.

Transskription

Villa Biancheri
Villefranche sur Mer
alpes maritimes
France
3 Februar 1916.

Kære Jerichau
Jeg har lige i dette Øjeblik modtaget Deres Brev, det har altsaa været 13 Dage undervejs – ligesom De selv –. Samtidig modtog jeg en trykt Meddelelse fra den Frie Udstilling hvorpaa Deres navn ikke findes. Muligvis foretages der en ny Afstemning og jeg sender Dem herved min Stemme Ja som Optagelse som Gæst –

Vi har nu efter en Maaneds Slid faaet os indrettet i en gammel Villa, ikke langt fra Nice. Vi maa møblere selv (for at det kan blive billigt). Fra vore Vinduer ser vi ud over det blaa Middelhav. Solen som bogstaveligt skinner hver Dag, vækker os med sine Straaler ind i Sovekamret, om Morgnen Kl 7. Villaen ligger i en gammel Have der nu benyttes af en Gartner, saa vi er omgiven af duftende Nilliker og Levkøjer.
Selv har vi en lille Have. dog stor nok til at rumme

2 Palmetræer, flere Nefletræer og Appelsintræer, en Trompet blomst busk og flere andre for mig ukendte blomstrende Buske. Der er ogsaa 2-3 Vinstokke m.m.
Alt er anlagt terrasseformet med gamle Oliventræer
Gaar vi gennem en Bagdør i Haven kommer vi ud i den vilde Natur: et Bjærg bevokset med Stenege, og Fyr og en Slags Mahogny. Spaniens Klima er et Hundeklima i Forhold til dette. Med disse Blomster og grønne Træer og Solskin er det fuldstændig Sommer.

Jeg tænker paa at komme hjem ved 1ste Marts. Jeg glæder mig ikke til det Slud og Regn som venter mig. Men jeg maa gøre det.
Det var jo et kedeligt Uheld De havde med at Telegrammet ikke kom til den Frie Udstilling. Jeg sender derfor ikke noget Telegram i Dag.
Fra min Hustru skal jeg hilse mange Gange. De to "søde Pigebørn" trives udmærket her i Klimaet. Den ældste gaar nu i fransk Skole.
Mange venlige Hilsner
fra Deres hengivne
J.F. Willumsen

Mange Hilsner til Wanschers, hvis De ser dem –

Fakta

PDF
Brev

Dansk

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J