Menu

J. F. Willumsen

1920-09-20

Afsender

Marie Henriques

Dokumentindhold

Henriques skal ud at rejse og spørger Willumsen, om han kan anbefale en malerisk, tryg og inspirerende havneby i sydeuropa.

Transskription

København
20 Frederiksholms Kanal.
20 Sept.1920
Kære Hr og Fru Willumsen! Jeg gaar med reiseplaner, har leiet min leilighed ud, og skal nu til at bestemme hvor, i den vide verden jeg vil hen. En af planerne ser saadan ud i svøbet: Over Paris, til Tours og Blois, Arles Avignon sydpaa. Jeg har aldrig set landet Frankrig. - Ned til middelhavet. Der vilde jeg saa være de to kolde maaneder, lidt Nov. December og Januar, til Sydspanien i Februar, Nordspanien Marts o.s.v. Kan De ikke anbefale mig en lille malerisk by dernede m. godt hotel ell pension, med havn, baadeliv, ikke banalt malerisk, men et sted hvor ens arbeidslyst vækkes, forbi der er deilig. Hvor der er trygt og godt at være, hvor solen skinner. Jeg har en passion for havne og skibe for tiden, saa noget i den retning - - - Ja nu først kommer undskyldningen, fordi jeg saaledes baduus falder med døren ind i huset til Dem med dette brev. Men jeg har en sikker fornemmelse af, at jeg kan gøre det, og at De med Deres kendskab til Riviarien bedre end nogen vil kunne

give mig et raad og en anvisning.
Antibes ell. Hyères? Eller er disse smaa byer sødlige og smaaagtige, saa vil jeg ikke. - Min bøn til Dem er altsaa at naar De har læst disse linier, saa sætter en af Dem sig ned og svarer mig paa et kort, og jeg vil være Dem meget taknemmelig, for jeg kan ikke heroppe faa den besked jeg vil, og jeg ved, naar Willumsen har sagt det, er det rigtig.
Jeg vilde være glad, naar vore veie engang igen mødtes!
Med en hjærtelig hilsen
fra Deres
Marie Henriques

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
  • Paris, Frankrig
  • Tours, Frankrig
  • Arles, Frankrig
  • Avignon, Frankrig
  • Antibes, Frankrig
  • Hyères, Frankrig
  • Blois, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/5 - H