Menu

J. F. Willumsen

1921-07-03

Afsender

Johan Plesner

Dokumentindhold

Plesner har kopieret sine undersøgelsesnoter af et værk i Genova, og han medsender kopien til Willumsen. Plesner er i Rom, og han skal nu rejse videre mod Napoli. Han har fået foræret 300 kr. af sin gamle barnepige på den betingelse, at han kommer hjem til efteråret.

Transskription

I
Rom 3 Juli 21.

Kære Hr Willumsen!
Nu har jeg endelig faaet kopieret min Note fra Genova og i Morgen kommer Brevet afsted. Det, der i Noten er sat i Klamme har jeg ikke skrevet paa Stedet men tilføjet efter Erindringen.
- I Løbet af en Ugestid gaar min Rejse videre sydpaa, til Neapel, Pompei og Pastum. Turen bliver meget varm og jeg imødeser den ikke med ublandet Glæde; allerede Rom er i disse Dage næsten uudholdelig. Men - er man saa nær ved! - - For at kunne gøre denne Tur (Neapel o.s.v.) har mine Rejsepenge faaet en Forstærkning paa 300 Kr – Penge jeg har faaet paa den mest rørende Maade, som viser, at Fru Willumsen har Ret i, at jeg er forkælet. - Min gamle "Barnepige" (egentlig vor Husbestyrerinde fra Birkerød) skrev til mig. "Du skal til Neapel og se Pompei, naar Du er saa nær. Du skal ikke være ked af at tage Pengene, jeg skal alligevel ikke bruge dem og de var bestemt til Dig." Men hun tilføjer en Betingelse, som jeg maa fortælle Dem: "Selv om det skulde blive, at Du rejser til Willumsens i Nizza igen, maa Du dog komme herhjem først". Uden denne "Klausul" havde jeg vel nok, med de saaledes forøgede Midler, kunne udføre

II
Oversomringsplanen; men dette betyder altsaa, at jeg ihvert Fald maa hjem til Efteraaret (Midt i September i Flg. Overlaget)
Pakken med Pudebetrækket kommer afsted samtidig med Brevet. Da jeg kom til Florens var Mønstret udsolgt, og jeg fik det først een af de sidste Dage; det kom ikke afsted med det samme og har derfor siden ligget i min Kuffert; hvilket kan anføres som et daarligt Exempel i enhver Læsebog.
Jeg haaber ikke, Forsinkelsen foraarsager Ubehageligheder.
De bedste Hilsener
Deres hengivne
Johan Plesner.
-
Betrækket kostede kun 22 Lire
Indtil c 20 Juli Poste restante Napoli
Indtil c 24 Juli Poste restante Assisi
Derefter Poste restante Venezia.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Rom (Italien)
Edith Willumsen
  • Genova, Italien
  • Napoli, Italien
  • Pompei, Italien
  • Paestum, Italien
  • Rom, Italien
  • Firenze, Italien
  • Venedig, Italien
  • Assisi, Italien
  • Nice, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/6 - PQ