Menu

J. F. Willumsen

1923-06-26

Afsender

Kitti Kamstrup

Dokumentindhold

Kitti Kamstrup ser frem til Willumsens planlagte udstilling i Kunstnerforbundet. Hun beder om en underskrevet fuldmagt, så udstillingen kan blive sendt afsted. Willumsen har tidligere lovet at sende Kunstnerforbundet en ny sending litografier, hvilket Kamstrup afslutningsvis husker ham på.

Transskription

KUNSTNERFORBUNDET
TORDENSKJOLDSGT. 7
- - TELEFON 14999 - -
KRISTIANIA, DEN
  26.6.23

Maleren hr. J. F Willumsen
Nice, France

Kjære store Mester
Ta mig ikke overskriften ilde op, men jeg kan ikke faa andet i pennen naar jeg hører vore malere kommer hjem fra Göteborg begeistret for Deres utstilling der. "Ingen er som Willumsen" er omkvædet.
De kan da vel tænke Dem min glæde over at skulle faa Deres utstilling til høsten som De har lovet. Jeg har allerede sat mig i forbindelse med "Den frie" i Kjøbenhavn og hr Mogens Lorentzen har lovet, at vare ta Kunstnerforbundets interesser men han sier det er nødvendig, at jeg skriver og faar

Deres tilladelse engang til – en slags fuldmagt fra Dem hvor De med navns underskrift gir Deres billigelse til at utstillingen sendes til Kunsterforbundet Kristiania. Det er vist især for eierne av billedernes skyld. Det vilde være storartet morsomt om De selv kom til utstillingen -, som kommer til aabnes ca medio november d.a. De lovede mig engang nogen nye litografier; det kunde være udmerket om de ogsaa kom med. Tiderne er jo ikke saa gode, saa de mindre ting gaar bedst.
Med mine bedste hilsner
Deres
Kitti Kamstrup
For sikkerhets skyld gjentar jeg: Vi paa tar os alle utgifter.

Fakta

PDF
Brev
Oslo (Norge)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/2 - K