Menu

J. F. Willumsen

1923-03-13

Afsender

Carl Nielsen

Dokumentindhold

Carl Nielsen har ikke fået svar på sit seneste brev. Han giver et kort resumé af brevets indhold og tilføjer nye detaljer.

Transskription

Hotel Victoria 13-2-23
Kære Ven! Jeg havde naturligvis skrevet et Brev. Jeg har været i Tyskland og dirigere overalt egne Værker og foreslog at Du skulde prøve og tale med Mr Miranne om mine Værker. Jeg har tre med her, en Symfoni (Det Udduslukkelige) (33 Minutter), "Pan og Syrinx" (9-10 Min) og Hanedansen af "Maskarade" (9-10 Min). Ifald jeg selv kunde komme til at dirigere disse Værker kunde gøre dem færdig med en Prøvetid af 2½ Time. I mit Brev nævnte jeg (da jeg jo ikke ved om mit Navn er Mr. M. bekendt) alle

de Byer hvor mine Værker i denne Saison er spillet i denne Saison. Men der er tidligere ogsaa spillet af mig i Amerika, Rusland, Finland, Sverrig, Italien o.s.v. og jeg faar stadig sendt nye Kritiker, saaledes igaar to og Meddelelse om at jeg er udnævnt til Medlem af Akademiet for skønne Kunster i Berlin. Jeg nævner kun disse Ting for at Sagen maaske lettere kunde glide. – Mon Du ikke nu har faaet Brevet? Man siger her Posten er saa uregelmæssig at alt kan ske. Jeg skrev og takkede meget for Dit Brev og Indbydelse og forklarede hvorfor jeg bor jer. Men nærmere derom naar vi ses. – Lad mig faa et Kort ifald mit Brev skulde være kommet. Mange Hils[ner] til jer begge.
Din Carl N.

Jeg skriver paa Kort da de synes at blive leverede ud

Fakta

PDF
Brevkort

Dansk

Menton (Frankrig)
Nice (Frankrig)
Jacques Miranne

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/5 - NO