Menu

J. F. Willumsen

1929-09-02

Dokumentindhold

Jensen-Klint sender fotografier af to stendysser, hvoraf den ene er fra Willumsens fars hjemstavn.

Transskription

Kære gamle Ven!     2:9:29.
Jeg sender Dig efter Løfte et lille Fotografi af en mærkelig Stendysse som ligger c: 5 Km. fra Din Fars Hjemstavn Kulhusene. Det er en sjælden Mellemform mellem en Stendysse og en Jættestue, man kunde kalde den en overjordisk Jættestue. Jeg vil haabe at en af dine stærke Forfædre hviler under den.
Det store Billede har i saa Henseende mere personlig Interesse for mig hvilket Du forstaar, naar jeg siger Dig at den gamle Mand i den fodside Kappe og den lange Støttestav (til højre i Baggrunden) er min Farfar, min ældste Søn Tage har selv fotograferet det. Min Far er født i 1795 saa Du forstaar at Farfar er meget gammel over halvandet Hundrede, har ved ikke selv hvor gammel, men han gaar endnu hver Dag ud og ser til sin Fars – min Oldefars – Dyste. Farfar er Væver
 
og har selv vævet den lange Kappe. Min Far døde allerede i 1869, 74 Aar gammel, saa det er Farfar jeg stræber efter at naa, for skal jeg bygge hele Grundtvigs Kirke færdig -, Jeg har været omtrent 76 Aar om at bygge Taarnet regnet fra 1953,- saa kan jeg ikke have mindre en 76 til Kirkeskib, Kor og Krypt, det er tilsammen 152. Jeg havde haabet at se Dig i Sommer, men nu er Somren jo forbi, skøndt det er varmere i disse Dage end det var ved Højsommer. Send mig et Kort naar dette Brev har naat Dig og vær selv og Din Hustru venligst hilset fra Din gamle Ven.
Peder Vilhelm J. Klint
Pile Alle 17 A.4 F.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Nice (Frankrig)
  • Kulhuse, Danmark
  • Grundtvigs Kirke, København, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J