Menu

J. F. Willumsen

1930-02-18

Dokumentindhold

Willumsen har siddet model for Wilhjelm til et portræt, der skal udstilles på Charlottenborg. Maleriet har fået rosende ord med på vejen, og Wilhjelm er godt tilfreds med det. Han har for tiden en besøgsrig særudstilling hos Winkel og Magnussen. Johanne W. er i Nice, og hun har haft en fornøjelig aften i selskab med Willumsen og Michelle Bourret.

Transskription

18 Feb. 1930.
pt. Ingeniør Jarl.
Drewsensvej 2. Ø.

Kære Willumsen!
Jeg har for længe siden villet skrive til Dem, men jeg har været saa optaget med at ordne min Udstilling, lave Katalog og meget mere, at jeg ikke har faaet det gjort. Og dog har min Tanke mange Gange søgt ned til Dem, og jeg har ønsket, at jeg kunde træde ind i Deres sollyse og smukke Atelier og faa mig en Passiar om Kunst og andet mere. Men Hensigten med disse Linier er dog først og fremmest den at sige Dem tak, fordi De ofrede saa meget af Deres Tid paa at sidde for mig og gjorde mig det muligt at male Deres Portræt. Det var virkelig en Vennetjeneste! Nu efter at jeg er kommet hjem med Billedet og nogle Malere har set og udtalt sig rørende om det, forstaar jeg ogsaa, at jeg har faaet et Resultat ud af mit Arbejde denne Gang!
Om et Par Dage vandrer Billedet saa afsted til Charlottenborg Udstillingen, hvor jeg foretrækker at udstille det frem for paa min egen Udstilling, da der jo kommer mange flere Mennesker.
Forresten har jeg den Tilfredsstillelse af min egen Udstilling at have meget stort Besøg, flere end der plejer at komme til Udstillingerne

hos Winkel og Magnussen, men Salget er jo ikke overvældende. Men samtidig med mig har ogsaa Karl Schou, Peter Hansen og fem eller sex mindre kendte Malere Særudstillinger, og hvor skal der blive Købere til saa mange Billeder? Men skidt! Jeg har mine Udgifter dækkede og et lille Overskud!
Tænk i Gaar og i Dag har Solen skinnet, men ellers har det været surt, og graat og mørkt den hele Tid, medens jeg har været hjemme, saa man ikke har kunnet se at arbejde, men Folk keder sig alligevel ikke, fordi de har faaet en ny Teaterdirektør, Adam Poulsen, ved det Kgl Teater, og det er Mennesker og Aviser saa opfyldte af som om det var en Verdensbegivenhed af den aller største Betydning! Jeg glæder mig til efter endt Udstilling atter at vende tilbage til Nizza og til igen at træffe Dem! Min Kone skriver om en meget fornøjelig Aften sammen med Dem i det gamle Nizza, hvor de havde det festligt og morsomt, og hvor ogsaa Deres smukke Model var med. Er De nu færdig med det Billede, De malede paa af hende som Diana?
Det er naturligvis bleven et meget smukt Billede!
Jeg glæder mig til at se det. Hils hende fra mig.
Med en hjærtlig Hilsen Deres hengivne
Johannes Wilhjelm.

Omtalte genstande

  • Johannes Wilhjelm: Portræt af J.F. Willumsen (1930)
    Olie på lærred, 87.5 x 69.3 cm.
    AROS - Aarhus Kunstmuseum, inv. nr. Maleri 269

  • J.F. Willumsen: Diana jager i den sorte skov. Portræt af Mme M. Bourret (1930)
    Olie på lærred, 106 x 83 cm.
    J.F. Willumsens Museum, Inv 112

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/III/5 - VW