Menu

J. F. Willumsen

1933-05-25

Modtager

Johannes Poulsen

Dokumentindhold

Willumsen skal male et portræt af skuespilleren Johannes Poulsen i Nice, og han beskriver sine planer med motivet. Poulsen skal være iført et kostume til en bestemt teaterkarakter, og Willumsen regner med, det vil tage 8-10 dage til at udføre skitserne.

Transskription

57 Bvard Rochechouart. Paris.IX. France.
25 Maj 1933.
Kære Hr. Johannes Poulsen
Har i dette Øjeblik modtaget Deres Telegram, og ser deraf at De kan være i Nizza cirka d 8 Juni.
Det vil være en Smule for tidlig for mig, da jeg ikke kan være der før den 15 Juni - og vi derfor ikke mødes i Nizza før den 16 eller 17de Juni, men det kan vel ikke genere Dem i Deres Ferie? Og De maa give mig mindst 8-10 Dage til at gøre mine Studier efter Dem.
Endvidere før De forlader København, maa vi være ganske klare over hvorledes jeg skal fremstille Dem. Og De maa medføre fra København 2 eller 3 (Teaterkostumer) Sminke og andet lignende nødvendigt. Det er nemlig min Hensigt ikke at male stille Dem som Privatmand i en almindeligt Hjemmedragt (moderne); men i en Rolle. D.V.S. De skal have Deres eget Ansigt, uden Sminke og være iført Teaterkostumet. Paa samme Maade, som jeg har gjort med Dons Statue. I Hænderne kan De saa holde den Maske, eller Hoved, der svarer til Rollen altsaa i en Karakter sminket. Eller maaske et Spejl hvor Deres Teaterhoved ses?

Jeg har flere Gange i Deres Bog ledt efter en saadan Rolle, der kunde passe dertil. Det har været umuligt at bestemme mig, da jeg ikke kan se Dragtens Farver.
Erik d. XIV. Ridder Flemming. Elverhøj Prinsen i Dervarengang og Scaramouche - Violinen i de to sidste kan gøre Virkning.
-
Lad mig høre Deres Mening derom – maaske De har en hel anden og bedre Idé.
Min Adresse er indtil Videre ovenstaaende. Det er mærkeligt at Mr. Kauffmann ikke har svaret mig paa mine to Breve –
Med de hjæteligste Hilsner
til Dem og Deres Kone

Omtalte genstande

J.F. Willumsen: Elisabeth Dons som Amneris i Aida (1926)
J.F. Willumsen: Johannes Poulsen komponerer sin Henrik VIII (1933)

Fakta

PDF
Brevudkast

Dansk

Paris (Frankrig)
Elisabeth Dons
  • Nice, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: C/I/4 - Friluftsteatret, En Fysiolog, Nordahl Brun, John. Poulsen