Menu

J. F. Willumsen

1934-04-08

Afsender

Aksel Jørgensen

Dokumentindhold

Afventer resumé

Transskription

DET KONGELIGE AKAMEDI FOR DE SKØNNE KUNSTER
CHARLOTTENBORG, KØBENHAVN K.
8/4 1934
Maleren J. F. Willumsen

Som Formand for det af Undervisningsministeriet nedsatte Udvalg, til Gennemførelse af en Udstilling af dansk Kunst til Flensborg nu i Foraaret, tillader Jeg mig at henvende mig til Dem med paa Udvalgets Vegne at bede Dem lade Dem repræsentere paa Udstillingen med 3 af de Billeder som for Tiden udstilles i Amsterdam.
Udstillingens Betydning karakteriseres sikkert bedst af det medfølgende Bilag; Afskrift af Hr. Konsul Larsens Skrivelse til Ministeriet. Af den fremgaar det, at man med Forventning ser hen til denne Udstilling, og vi har derfor følt det som vor Opgave, at arbeide paa at faa denne saa udmærket god som mulig.
Udvalget vil være Dem meget taknemlig om De vil billige vort Forslag, og beder Dem i saa Fald venligst underskrive medfølgende Blanket og sende den til Kunstacademiets Kontor.
Udstillingen aabnes 22 April og

vil være sluttet senest 1 Juni.
Kunstnernavne bliver den ældre Generations Navne fra Amsterdamudstillingen, og det vil selvsagt være umuligt at forstaa den nyere Tid i dansk Kunst, hvis vi maa undvære Deres Billeder.
Jeg vil samtidig benytte Leiligheden til at takke Dem for Deres Interesse for vore Udstillinger af Kunst i Skolerne, og Jeg vil tillade mig engang at sende Dem Udtalelser og Breve fra de forskellige Skoler, som viser hvilken Betydning man maa tillægge disse Vandreudstillinger.
Til Slut tillader jeg mig at takke for Udstillingen af De sidste 10 Aars Arbeide af Dem som var udstillede i den frie Udstilling. Jeg haaber engang at træffe Dem, for personligt at udtrykke min Taknemlighed over for en Kunstner som da Jeg endelig opdagede ham, har været mig en stadig Kilde til Fornyelse og Opmuntring.
Deres hengivne
Ærbødige
Aksel Jørgensen.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Paris (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: CII, 2 - Udstillinger 1930-1934