Menu

J. F. Willumsen

1935-05-14

Afsender

H.P. Rohde

Dokumentindhold

H.P. Rohde skal udgive en mindre publikation om sin far Johan Rohdes grafiske værker. Johan Rohde beskæftigede sig mest med radererkunsten i sine sene år, men allerede i 1885 udførte han, under Willumsens vejledning, enkelte raderinger. H.P. Rohde spørger, om Willumsen kan give informationer om Rohdes tidlige raderinger.

Transskription

1.
14-5-1935
Norgesmindevej 16
Hellerup

Kære J.F. Willumsen!
Forhaabentlig tager De mig det ikke ilde op, at jeg henvender mig til Dem for at søge nogle Oplysninger, som De alene er i Stand til at give mig. De vil maaske finde det, som mit Spørgsmaal gaar ud paa, uvæsentligt og betydningsløst, men naar De faar at høre, hvorfor jeg gør Dem til Besvær, vil De sikkert være forstaaende.
Den danske Radeerforening har besluttet i nær Fremtid at udgive en mindre Bog om Johan Rohde som Grafiker og den har anmodet mig om

2.
at skrive Teksten dertil. Bogen skulde belyse min Far som Lithograf og Raderer. Hans Virksomhed som Raderer hører jo hovedsagelig de allersidste Aar til, men allerede omkring 1885, ved jeg, at han saa smaat beskæftigede sig med at radere. Yderligere har min Far fortalt mig, at det var Dem, der dengang hjalp ham med at trykke sine smaa Forsøg. Nu er det, jeg vil bede Dem have den Godhed, hvis De endnu husker noget om dette Samarbejde, da at meddele mig det. Maaske De ogsaa skulde have nogen Erindring om min Fars eget Syn paa disse Forsøg eller om hvorfor

3.
han opgav at føre dem videre. Da De jo i det hele taget stod min Far saa nær i de Aar, kunde De maaske ogsaa fortælle mig andet af Betydning i denne Forbindelse, f. Eks. om min Fars lithografiske Sysler. Saadanne autentiske Oplysninger fra denne fjerne Tid vilde nemlig være mig til stor Nytte.
Vil De interessere Dem for min Forespørgsel og sende mig, hvad De herefter maatte mene kan have Værdi for mit Arbejde, skal jeg være Dem overordentlig taknemlig.
Idet jeg tillige beder Dem undskylde, at jeg saa uventet gør Dem Ulejlighed er jeg Deres Ærbødige
Peter Rohde.

Omtalte genstande

Den Danske Radeerforenings udgivelse: Ti Original-Raderinger af Johan Rohde. Forord og beskrivende Fortegnelse over Kunstnerens grafiske Arbejder ved (H.P.) Peter Rohde. (1935)

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Hellerup (Danmark)
Johan Rohde