Menu

J. F. Willumsen

1935-08-05

Modtager

Vilhelm Wanscher

Dokumentindhold

Willumsen er ved at tilbyde den danske stat sin samling af egne og andre kunstneres værker. Det er meningen, at Willumsens villa i Hellerup skal omdannes til et privat museum, hvor værkerne skal ophænges. Willumsen anmoder Wanscher om at støtte op om museumsplanen.

Transskription

Paris 5 Aug. 1935.
Kære Wanscher.
Jeg er i Færd med at tilbyde Staten min store Samling af gammel Kunst, som jeg mener er interessant og god. Blandt Malerierne er en Madonna med Barnet som Rafael malede i Urbino, da han var c. 16 Aar, under Indflydelse af Timoteo Viti. Det er et meget smukt dekorativt Billede; med en følsom Linje komposition, maaske De vil synes om det.
Med denne Samling forærer jeg Staten alle mine egne Tegninger, Skitser, malede og modellerede Studier, Modeller mm. samt enkelte færdige Billeder, som "Aftensuppen" og "Wanscher teoritiserer".
Jeg ønsker at disse Ting ophænges i min Villa paa Strandagervej, der som Følge deraf maa udvides og indrettes som et Privat Museum.
Hvis De vil støtte mig i dette Forslag, og arbejde for Planernes Realisation, saa beder jeg Dem henvende Dem til H.R. Sagfører Alb. V. Jørgensen Knabrostræde 30. Han har Gavebrevet og de andre Aktstykker, samt 127 Fotografier af

nogle af de betydeligste Ting i den gamle Samling.
Hvis de derimod ikke synes om min Ide og ikke vil arbejde for den, saa gør mig den Venskabs Tjeneste ikke at arbejde imod; men forholde Dem passiv.
Jeg bliver her i Paris til henimod 1 Oktober,. Efter den Tid er min Adresse I Nizza den sædvanlige 42 rue des Ponchettes, Nice (A M) France
Lad mig snart høre fra Dem
Mange venlige Hilsner til Dem og Deres Kone
Deres gamle Ven
J.F.W.

Omtalte genstande


Ukendt kunstner (Willumsens tilskrivning: Rafael):
Madonna med Barnet (udat.)
Tempera på træ, 77.5 x 59 cm.
J.F. Willumsens Museum, G.S. 1687

J.F. Willumsen: Aftensuppen (1918)
Olie på lærred, 160 x 231 cm.
J.F. Willumsens Museum, Inv. 334

J.F. Willumsen: Kunsthistorikeren Vilhelm Wanscher teoretiserer (1923)
Olie på lærred, 292 x 221 cm.
J.F. Willumsens Museum, Inv. 336

Fakta

PDF
Brevudkast

Dansk

Paris (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/III/5 - VW