Menu

J. F. Willumsen

1936-01-26

Afsender

Marie Henriques

Dokumentindhold

Henriques anbefaler højesteretssagfører C.L. David til Willumsen, da han er diplomatisk og interesseret i kunstindustri. Willumsen ønsker at rejse hjem til Danmark og benytte huset i Hellerup som værksted, men Edith gør modstand. Henriques forsikrer ham om, at hans hjemkomst vil blive glædeligt modtaget af danske kunstnere, og at sagen om huset nok skal kunne løses. Til trods for Willumsens beskrivelse af den mennesketomme Antibes, ønsker Henriques stadig at rejse til byen, da det er en gammel, græsk koloni.

Transskription

København
26 Jan. 36

Kære Willumsen!
Tak for Deres Brev.
Jeg sér deraf at Alb. VJ. har reageret paa rette maade paa Deres brev til ham, og at De som følge deraf vil se tiden an, om han kan forvandle sig til den hjælper, De har brug for. Men da kan han jo daarlig ogsaa være modpartens sagfører.
Det forekommer en jo som den sag med huset maatte kunne ordnes, da det jo ikke er tænkelig, at Deres kone kan ønske at bo der alene, naar hendes døttre blive gifte og De trænger den til som arbeidssted. Med lidt adræthed fra en sagførers side, maatte det da paa en praktisk maade kunne ordnes.

Jeg kender godt Alb. V. Jørgensen gennem mange Aar, men har nu tabt ham af syne, siden han har faaet en ny udenlandsk kone. Hans hustru har jeg malet og holder meget af. Hun sidder knust af sorg ude i deres Villa i Valby.
Ved Deres spørgsmaal til mig, om en jurist, gik mine tanker bl.a. til Højesetssagføren David, min nabo. Han er en dygtig mand, i sin bedste alder, stærkt kunstindustrielt interesseret. Han er pebersvend, og vist meget energisk og diplomatisk, naar han er interesseret, hvad han sikkert vil blive, naar det angaar Dem.

Men det ligger jo ikke for nu. At De længes efter Deres hus, indrettes som Deres arbeidssted er forstaaelig, og jeg troer, at Deres hjemvenden vil blive modtaget med glæde og varme af kunstnerne her, hvor ofte hører man ikke ytringen, mon dog ikke Willumsen vender hjem engang. Og den sætning kommer ikke fra de ringeste!
Deres beskrivelse af azurkysten som De saa smukt kalder den, lyder jo ikke i og for sig fristende, men da jeg kommer derned for at faa en fredelig arbejdstid og et solfyldt blidt klima, tiltrækker det mig snarest at der

er mennesketomt. Solen skinner jo lige frydefuldt, om der er mange eller faa. Antibes frister mig fordi det er en græsk koloni. Reiser jeg, bliver det i siste halvdel af Marts.
Jeg flyttede ikke fordi min vært døde, saa blev jeg.
Jeg glæder mig til gensyn.
En hjærtelig hilsen
fra Deres hengivne
Marie Henriques
Kan jeg hjælpe Dem med noget, er jeg altid beredt.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Nice (Frankrig)
  • Antibes, Frankrig
  • Willumsens ateliervilla, Strandagervej 28, Hellerup, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/5 - H