Menu

J. F. Willumsen

1937-08-26

Afsender

Marie Henriques

Dokumentindhold

Et af Henriques breve til Willumsen er kommet retur. Hun har tilbragt det meste af sommeren sengeliggende på Skagen, da hun har haft helvedesild. Hun nåede dog lige at se Badende Børn på Skagen Strand på museet. Nu er hun på sygehuset i Sundby, og den planlagte rejse til Rom er udskudt til foråret.

Transskription

J. F. Willumsen.
peintre artiste
42 rue des ponchettes
Nice
Alp. mar.
France.

Sundby Hospital
Prof Grams Klinik
26 Aug. 37
Kære Willumsen.
Jo vel har jeg skrevet til Dem, et langt brev, til Fermain posta Roma. Efter at have gennemkrydset Sydeuropa,(brevet) fik jeg det retur oppe paa skagen, hvor jeg har ligget syg fra begyndelsen af Juni – Helvedesild – indtil jeg nu er hèr for at komme mig helt, det gaar meget bedre.

Men sommeren paa Skagen har været en prøvelse med tjærekur, sengeleie, uden arbeide – uh ha! Jeg vil helst ikke tænke paa det. Brevet, det returnerede har jeg gemt, det ligger hjemme imellem mine papirer, og tilsendes Dem for kuriositetens skyld, ved min hjemkomst. Min projekterede reise til Rom i Okt-Nov tør jeg ikke vove mig ud paa før til foraaret – kom saa derned! Skagen er ikke længere Skagen, kun Marie Brøndum gaar endnu og ser deilig ud. Det gør ogsaa Deres store badebillede i Museet, som jeg lige naaede at se. En deilig ting.
Rigtig brev følger, naar jeg nu kommer i ro i hjemmet igen.
Hjærtelig hilsen til Dem selv og Mdm. Bourret
Deres hengivne
Marie Henriques

Omtalte genstande

J.F. Willumsen: Badende børn på Skagen strand (1909)
Olie på lærred, 265 x 425 cm.
Skagens Kunstmuseer, deponeret på J.F. Willumsens Museum. Inv. SKM 483

Fakta

PDF
Postkort

Dansk

København (Danmark)
Nice (Frankrig)
Marie Brøndum
  • Skagens Museer, Danmark
  • Rom, Italien

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/5 - H