Menu

J. F. Willumsen

1939-11-01

Afsender

Aksel Jørgensen

Dokumentindhold

Aksel Jørgensen anmoder Willumsen om at låne en række værker til den årlige udstillingsturné på landets skoler.

Transskription

Charlottenborg 1/11 1939

Maleren J.F. Willumsen

Kære Mester.
Jeg er meget ked over ikke at have faaet talt med Dem førend De rejste tilbage til Frankrig. Jeg kom nøjagtig en Dag for sent. Af Struckmann har Jeg hørt at De sammen havde en Samtale med Graa, men endnu har Jeg intet hørt om Fællessammenkomsten med Ministeren, som skulde klare Spørgsmaalet. Naa Tiden er jo ikke gunstig for Spørgsmaal ud over de Øjeblikkelige Krav til Livets snævreste Opholdelse, men saafremt vi skulde faa en Periode af meningsløs Velstand som under den forige Krig, vil vi være klar til at udnytte denne Situation til Fordel for Musæet.
Imidlertid om dette ved Jeg intet, udover hvad De selv ved, og hvorfor Jeg skriver er nærmest en Anmodning om at maatte laane to Billeder, to Træsnit, to Litografier og to Tegninger til vort sædvanlige Formaal, at sprede Interesse og Forstaaelse

af Kunst gennem Skoleudstillinger ud til Ungdommen. I Aar kommer denne Udstilling længere omkring end sædvanlig idet vi har faaet nogle flere Penge. Jeg vil være Dem taknemlig for et Svar. Et Telegrafisk Svar f. Eks. "Ja" vil være kærkomment og kan sendes pr. Efterkrav saaledes at vi betaler Svaret.
Med de venligste
Hilsener
Deres hengivne
Aksel Jørensen
Jeg beder Dem høfligst overbringe en Hilsen til Madame
P.S.
Billederne assureres for alt, undtagen Skade foraarsaget af Krig direkte. Vi tegner ogsaa en Krigsrisico. Billederne kan jo iøvrigt være lige saa sikre ude i Provinsen som paa Kunstmusæet. Udstillingen kommer i Aar ikke Syd for Linien Vejle og ind efter.
Deres
A.J.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J