Menu

J. F. Willumsen

1939-12-08

Afsender

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Olga og Siegfried Wagner har afholdt en stor udstilling på Charlottenborg. Salget var småt, og udgifterne blev ikke dækket. Wagners sidste penge er gået til skatter, og han har få penge at arbejde for. Han er dog lige blevet tilbudt tre byggegrunde i Vejle for en figur. Derudover er hans buste af Willumsen punkteret færdig, og han skal til at udhugge den. Karen Hannover synes godt om busten. Afslutningsvis ønsker Wagner at vide, hvad Willumsen selv går og arbejder på.

Transskription

8–12–39
Kære Willumsen!
Jeg har længe tænkt paa at sende Dig et Brev, men først iaften faar jeg Lejlighed til at realisere mit Forsæt. To Dage efter Din Afrejse fra Byen ringede jeg til Hotellet for at faa fat i Dig, men fik saa det nedslaaende Svar, at Du var rejst. Naar jeg ikke fik ringet tidligere var det fordi vi havde “Pigesorger,” vor flinke Frøken skulde giftes og det var svært at faa en ny. Jeg haaber Du og Madame havde en ikke for Besværlig Hjemrejse, naturligvis er det ikke nemt at rejse nu om Stunder. Jeg haaber for Jer at I har en lysere Tilværelse i Nice end vi har hjemme. Her er saa mørk og kedeligt og intet at fortjene, saa

jeg næsten er ved at gaa ud af mit gode Skind. Olga og jeg havde vor store Udstilling paa Charlottenborg. Det var virkelig en imponerende Afvisning. Vi havde c: 100 Arbejder store og smaa og de 96 Stk var i Sten – Bronce – Træ ec: Vi havde imod Sædvane en meget fri Presse, men vi fik kun solgt for 400 Kr, det dækkede jo langt fra vore Udgifter. Nu idag har der været en Mand her som vilde købe en af Figurene og hør nu her – han tilbød mig 3 Byggegrunde i Vejle som Betaling. Det har jeg endnu aldrig været ud for. Jeg ved der er Kunstnere som sælger Malerier for Morgenbrød – Kager og

Bukser, men Grunde det har jeg endnu aldrig hørt. Jeg tror nu heller ikke han faar Figuren, min Hu staar ikke til at blive Byggespekulent eller Eiendomsmægler. Jeg kan fortælle Dig at Din Buste idag et punkteret færdig og imorgen begynder jeg selv at hugge paa den. Foreløbig virker den godt i Stenen. Den eneste jeg har vist Busten til, er Karen Hannover og hun var meget glad for den.
Egentlig flittig er jeg ikke for Tiden. Jeg har simpelthen ikke Penge til at arbejde for. Mine sidste Penge er idag gaaet til Skatter. Det er forbandet. Jeg maa snart til at søge Aldersrente.

Det havde været bedere om man havde givet sig af med at lave Granater – Undervandsbaade eller Skinker.
Du er vel igen optaget af nye Arbejder. Jeg er spændt paa hvad Du nu laver; Du ved at det altid er en Oplevelse for os at se Dine Kunstværker!
Vi var umaadelig glade fordi vi saa Dig her i Efteraaret. Vil Du hilse Madame fra os og sige hende, at vi synes hun er vældig sød. Nu til Slut Olgas og min bedste Julehilsen og alle gode Ønsker for det kommende Aar.
Du skal ikke komme til at fortryde at Du ofrede Din Tid paa at sidde Model for mig, jeg skal gøre mit yderste for at Busten kan blive Dig værdig.
Hjærtelig Hilsen Din meget hengivne
Siegfried W.

Omtalte genstande

Siegfried Wagner: J.F. Willumsen (1940)
Sten, 52.3 x 21.7 x 19.7 cm.
J.F. Willumsens Museum, Acc. 2A

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Lyngby (Danmark)
Nice (Frankrig)
  • Charlottenborg, København, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: B/I/1 - Wagner