Menu

J. F. Willumsen

1942-04-01

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Willumsen kan ikke give mere end 500 Kr. for et af Wagners værker, og de må derfor udskyde handlen. Hans kunstsamlinger skal hjemsendes til København og efterfølgende udstilles for at dække omkostningerne. Røde Kors' fødevarepakker kommer sjældent, og Willumsens egen produktion er gået i stå, da han mangler kræfter og materialer. Han har nu solgt sine atelierer i Nice og vil flytte til Cannes straks efter sine samlingers hjemsendelse.

Transskription

42 rue des Ponchettes.
Nice. France. AM.       1ste April 1942.

Kære Wagner.
Tak for Dit Brev af 16de Februar. Jeg har ikke kundet svare Dig før, da jeg maatte afvente flere Bestemmelser, vedrørende Museet, men som iøvrigt stadig lader vente paa sig.
Jeg havde nok tænkt mig, at det maaske ikke var nok, at tilbyde Dig 500 Kr. for én af Dine smaa Figurer. Desværre kan jeg ikke give Dig mere nu, da jeg har overordentlig mange Udgifter for Tiden. Vi maa skyde den Handel ud til senere, naar Museumsplanerne bliver realiserede. Og sker det, vil jeg gærne give Dig 1000 Kr for én af Dine bedste Figurer + Thorwaldsen.
I Danmark ønsker man, i disse Dage, alvorligt, at jeg skal sende alle mine Kunstsager hjem i Foraaret, baade min gamle Samling og min egen Produktion. Men lader det sig gøre? Jeg har i den Anledning ført en Masse Forhandlinger. Men Forsendelsen vil koste en lille Formue, der er 3 Jærnbanevogne fulde af Kunst. Der kræves tillige diplomatiske Forhandlinger mellem de 3 Lande.
Der skulde saa afholdes en stor Udstilling af Sagerne i København, af alt det, som jeg skænker til Museet. Indtægten ved denne skulde betale Forsendelses Omkostninger.
Hvis Du vil vide mere end jeg ved, saa telefoner til H.R. Sagf- Jørgensen, og sig ham samtidig, at Salget af mine to Atelierhuse nu er gaaet i Orden, og at jeg skal flytte saa snart at Samlingerne er afsendt til København.
Kulden har efter vort Klima været meget haard, da vi ikke har haft noget Middel til at varme op med. Ikke engang Solen, og det har været meget strængt for alle, at man maa staa op Kl 5 om Morgnen, for at begynde Dagen i Mørke og Nattekulde.
Vi sulter ogsaa, da Røde Kors Pakkerne, næsten ikke mere kommer. Vi har kun modtaget 1 Pakke efter 3 Maaneders Venten, og af den var 1 Kilo Ost stjaalet.
Arbejdet med Kunsten gaar fuldstændig i staa. Jeg har ingen Kræfter mere, og der er ikke flere Farver.
Hvis jeg nogensinde ser Jarl, skal jeg igjen bringe Dit Ønske til ham. Men det er over 3 Maaneder siden jeg sidst saa ham.
Med mange hjærtelige Hilsner til Din Kone og Dig selv, fra Mme Bourret
og Din hengivne
J. F. Willumsen.

Omtalte genstande


Bertel Thorvaldsen: Udkast til selvportrætstatue (1785-1839)
Gips, 66 x 29 x 20 cm.
J.F. Willumsens Museum, Acc. 7

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Nice (Frankrig)
Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46