Menu

J. F. Willumsen

1942-02-16

Afsender

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Wagner er beæret over, at Willumsen vil købe et værk af ham. Han kan dog ikke levere et stort værk til den tilbudte pris, så han foreslår en anden ordning. Vinteren har været hård, og materialer er ved at slippe op. Viggo Jarl synes godt om Willumsens skitse af Nordahl Brun. Derudover er der udgivet en bog om Den Frie Udstillings historie og tilblivelse.

Transskription

16-II-42
Kære Willumsen!
Lige saa rørt som Du blev over Grangrenen blev jeg ved Dit Brev (Mange Tak for det.) Det er mig en stor Glæde og Ære at Du vil have et af mine Arbejder med i Din Samling. Det er jo ikke noget stort Arbejde jeg kan levere for den Pris, men nu maa Du ikke tage mig ilde op, at jeg foreslaar Dig en anden Ordning. “Kan Du tænke Dig at forhøje Beløbet til 1000 Kr, saa skal Du faa et af mine Virkelige gode Arbejder og saa vil jeg istedetfor at sælge Dig Thorvaldsen skænke den til Dit Musæum?” Den Fuldmagt Du gav mig lader jeg saa ligge indtil Dit Svar paa dette kommer.

Det har været en lang og drøj Vinter; Kulden har været usædvanlig stor vi havde herude i 8 Dage i Træk, Kulde Grader fra 20% til 25% Reamur og meget lidt Brændsel og Sne i Dynger paa indtil 1 Meter. Mit Værksted har været lukket hele Vinteren, Sneen laa saa tykt paa Taget at jeg om Dagen maatte bruge Lommelygte for at finde rundt i Værkstedet. Det er ikke meget man kan frembringe under saadanne Omstændigheder. Materialer er ved at slippe op. Sten kan man ikke opdrive end ikke de Bornholmske – Bronce maa ikke bruges og Træ (Egetræ) findes der ikke mere af. Saa nu kan man

kun lave Arbejder i Gibs.
Det glæder mig at Din Præst har vundet Jarls Bifald, den er sikkert ogsaa god. Kan Du ikke endnu engang lægge et godt Ord ind for mig hos ham!
Bogen om den frie Udst: er lige udkommet, der er mange Billeder af Din Værker i Bogen. Tæksten er Rohdes Optegnelser om Udstillingens Tilblivelse.
Af nye Tildragelser er her ikke mange af jeg ved ethvert Tilfælde ingen.
Om c: 8 Dage skal vi sende Arbejder ind til Udstillingen, men hvem gider tænke paa “Foraarsudstilling” i en saadan Tid. Du kan naturligvis ikke

faa Arbejder hjem. Nu vil jeg slutte for idag og endnu en Gang Tak for Dit Brev og Dit Tilbud, det virkede som Duen i Noas Ark.
Med de hjerteligste Hilsner til Mme Bourret og Dig selv fra
Din Hengivne Ven
Sigfried W.
Olga sender mange Hilsner!

Omtalte genstande


Bertel Thorvaldsen: Udkast til selvportrætstatue (1785-1839)
Gips, 66 x 29 x 20 cm.
J.F. Willumsens Museum, Acc. 7

J.F. Willumsens skitse til: Biskop Nordahl Brun (1947)
Bronze, 320 cm.
Marmorkirken, København

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: B/I/1 - Wagner