Menu

J. F. Willumsen

1943-03-03

Afsender

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Wagner er ikke imponeret over udvalget på Den Frie Udstilling. Han har ikke råd til at sende Røde Kors pakker ned til Willumsen, men han har anmodet bedre bemidlede folk om at gøre det. Wagner spørger, om Willumsen ikke kan få nogen til at passe på kunstsamlingerne nede i Sydfrankrig, så han kan komme hjem til Danmark.

Transskription

27–II–43
Kære Willumsen!
Mange Tak for Dit lange Brev som jeg har modtaget idag.
Jeg synes Du skal komme hjem nu, selv om vi savner adskilligt saa har vi det dog godt. Vi kan trods alt faa god Mad, vi behøver langtfra blive underernærede. For de Mennesker som har Penge, staar alt til Disposition. (Den sorte Børs). Kan Du ikke faa nogle til at passe Dine Kunstsamlinger, og saa faa Lov til at rejse hjem fr. Ex i et halvt Aar. Det vil betyde meget for Dig (og os). Jeg har idag forhørt mig hos nogle velstaaende Folk om de ikke kan sende Dig nogle røde Kors Pakker. Jeg selv er stadig ude af Stand til at gøre det. I 2 Aar har Olga jeg tilsammen tjent 1280 Kr og de faa Penge jeg har tilbage skal strække ud, saa længe

indtil jeg igen kan sælge et Arbejde. Her er stadig gode Tider for Malerier af halvgod Kvalitet. Men det er jo ikke noget nyt. Billedhuggerne har ikke meget at gøre, en enkelt “Nævenyttig” (Bjerg) kan overkomme det hele. Nu staar Foraarsudstillingen for Døren. Ophængningen har begyndt. Jeg har været derinde et Øjeblik. Udstillingen ser ikke ud til at blive god iaar. “Under Middel.” Johannes Larsen møder med et stort Billede, nøgen Pige i Vandet, meget banalt og skidt. Han fyldt for øvrigt 75 Aar for kort Tid siden. Ane Marie fylder 80 om kort Tid. Jens Lund blev 70 for ganske kort Tid siden og min kære Kone bliver 70 om c: 1 Maaned. Willie Wulf møde med en malet Kristusfigur paa et Kors. Det er nok det værste “Møj”! som endnu er kommet frem her i den frie. Man forsøger at faa

ham til at tage det tilbage. Jeg tror ikke det lykkes, han er stolt over det. Du savnes svæt. Siden jeg sendt Dig mit sidste Brev forandrede Lyset og Temperaturen sig. Vi har haft en Ualmindelig mild Eftervinter, den mildeste jeg kan huske i mange Aar. Alle Foraarsblomster er ogsaa fremme her. Det er et Held, for vi herhjemme har meget lidt Brændsel. Saa lidt at man flere Gange har truet med at lukke for Gadsen. Jærnbanetrafiken er nedskaaret kolesalt o.s.v.

3–3–43
Jeg maatte afbryde forleden Dag. Jeg har talt med Frk Feilberg som igen har talt med Din Højesteretssagfører (Jørgensen). Han siger “Hver Maaned bliver der afsendt 2 Pakker Fødemidler til Dig. Det er alt hvad der maa sendes.

Kommer Pakkerne ikke frem, saa maa Du reklamere hos røde Kors i Paris og samtidig sende Højesteretssagførene et Par Ord, saa skal det nok blive undersøgt her ogsaa.
Jeg kommer lige ind fra Udstillingen, den aabner om 2 Dage. De værste Ting er blevet fjærnet (Willie Wulff). Idag har jeg intet mere at meddele men foreligger der Nyheder som jeg tror kan interessere Dig skal jeg nok skrive.
De hjerteligste Hilsner til Dig og Mm Bourret, sig hun er sød og at hun skal passe godt paa Dig.
Hilsen fra Olga
Din meget hengivne
Siegfried Wagner.