Menu

J. F. Willumsen

1943-01-25

Afsender

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Willie Wullf har foreslået, at 3 medlemmer af Den Frie på én gang skal kunne afholde en udstilling og dermed undgå at betale lokaleleje. Den Frie skal således betale omkostninger og som vederlag have entré og procenter. Olga og Wagner synes, det er et godt forslag, men mange er imod. Det har været en kold vinter i Danmark, og Wagner drømmer sig til middelhavets kyst. Derudover er han glad for, at Willumsen er begyndt at male igen.

Transskription

25–1–43
Kære Willumsen!
Tak for Dit Kort af 24/12 – Jeg fik det den 8–1–43.
Jeg ser at Foraaret nærmer sig hos Jer, omend det er koldt. Her har vi haft en uhyggelig Kulde, først en streng Periode i Novbr vi var nede paa ÷15% saa fik vi mildere Temperatur, men 1te Juledag fik vi et forrygende Snevejr med stærk Frost. 1te Juledag maatte jeg ud at skuffe Sne fra tidlig Morgen indtil 1½ og saa havde jeg kun banet Vej fra Huset til Vejen. Vi havde det ene store Snefald efter det andet i c: 14 Dage og stærk Kulde tillige.

Vi frøs godt om Dagen og maatte gaa tidlig i Seng for at klare den. I de sidste 8 Dage har vi haft mildere Vejr med Regn, men igaar kom Omslaget. Nu er det godt koldt igen. Menneskene skal ikke komme for nemt til Livets Goder. Oprigtig talt, Goderne er ikke til at øjne lige i Øjeblikket, men de kommer jo nok. Det er rart at vide at Du igen begynder at male, men før Krigen er forbi faar vi jo ikke nogle af Dine Kunstværker at se. Tvunget af Omstændighederne er jeg doven. Men saa maa jeg se

at inhente det forsømte til Foraaret og Sommer. Iaften er der Møde i den frie Udst: Billedhuggeren Willie Wulff har fremsat det Forslag, at 3 af Udstillingens Medlemmer paa en Gang, skal have en Udstilling derinde. Udstillingen skal give Lokalerne gratis, betale Omkostningerne og som vederlag have Entréen – Procenter o.s.v. Vi synes det er et godt Forslag, men der er mange som er gaaet imod. Nu skal vi se hvad det ender med. Hver Kunstner vil en Gang i sit Liv kunne opnaa den Gunst. Selv at lave Udstilling og betale alle Omkostninger, er jo en

dyr Fornøjelse og tilmed yderst Recikabel. Livet gaar sin Gang herhjemme, men her er ikke muntert. Menneskene er blevet saa sure, nen Kulden og Mørket (særlig det sidste) har jo nok sin Andel deri. Hvem der nu kunde sætte sig i et Tog og saa vaagne op ved Middelhavets Kyst!
De hjerteligst Hilsner fra Olga (som lider forfærdelig af Gigt) og fra Din meget hengivne Ven
Siegfried Wagner
mange mange Hilsner til Madame Bourret.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Lyngby (Danmark)
Cannes (Frankrig)