Menu

J. F. Willumsen

1948-12-26

Afsender

Aksel Jørgensen

Dokumentindhold

Aksel Jørgensen er medlem af komitéen for J.F. Willumsens Museum. Komitéen har planlagt et kunstlotteri, hvoraf overskuddet skal gå til museumsfondet. Jørgensen beder Willumsen om at donere et par originale tryk til lotteriet.

Transskription

Charlottenborg 26/12 1948
Maleren J. F. Willumsen
Kære Mester.
Jeg skriver til Dem som Medlem af Musæumskomiteen og om følgende Sag.
Først et godt Nytaar og de bedste Hilsener til Madame fra saavel min Hustru som fra mig selv.
Som De sikkert ved venter vi nu omkring første Januar, at have modtaget Anmeldelsene paa Kunstværkene fra de Kunstnere, der vil skænke et Kunstværk til Dannelsen af et Grundfond til Erhvervelse af Billeder af Dem, som er i privateje. Da det betyder overordentlig meget, at det Beløb vi faar ind bliver saa stort som muligt maa vi sætte alle Sejl til for at opnaa dette gode Resultat. Selvfølgelig er vore Modstandere paa Færde og paa mange Maader møder vi dem i Presse og Mand og Mand imellem. Dette vil Jeg ikke trætte Dem med, og Struckmanns Svar paa Angrebene er ogsaa tilstrækkelig oplysende. At disse Angreb vil gøre sin Virkning er jeg ikke i Tvivl om, og de øvrige Medlemmer af Komiteen mener lige som Jeg, at vi maa anstrenge os paa enhver Maade for at gøre den Samling, der skal bortloddes saa vægtig som muligt. Vi er da kommen i Tanke om at henvende os til Dem kære Mester med en Henstilling om, eller rettere med en Forespørgsel, om De kunde tænke Dem at overlade Bortlodningen f. Ekpl et Eksemplar af hver af de grafiske Arbejder af Dem selv, der indgaar som Gave i Musæet, og hvoraf der forefindes flere Eksemplarer end der skal tilgaa Musæet.
De forstaar sikkert hvilket mægtigt Plus det vil være for Agitationen for Køb af Lodsedler; hvis vi kan

tilføre Gevinstrækken de betydelige Værdier, som Originale Tryk af Deres grafiske Arbejder indeholder. Foruden et Billede skænker Jeg ogsaa selv et Tryk af hvert af de grafiske Arbejder Jeg selv har gjordt. Dette forekommer mig at være en rigtigere Maade at tilføre Samlingen flere mindre Gevinster paa, end at trykke mange Eksemplarer af samme Blad som Ekstragevinster.
Jeg beder Dem venligst svare mig saa hurtigt som det er Dem muligt, og Jeg beder Dem samtidig tage med i Deres Betragtninger, den Situation der foreligger, en begyndende Vrangvilje hvis Virkninger vi kun kan bryde ved at gøre vor Liste over de Kunstværker, der skal bortloddes, saa vægtig og saa tiltrækkende som mulig.
Med de venligste
Hilsener
Deres hengivne
Aksel Jørgensen
Charlottenborg Kg. Nytorv 1
K.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Cannes (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J