Menu

J. F. Willumsen

1949-12-16

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Wagner har sørget for, at Den Frie Udstillings frontrelief med Pegasus skal støbes inden for den nærmeste fremtid. Han har derudover fået et nyt bestillingarbejde i Hjørring. Juliette Willumsen er død, men Willumsens sønner har ikke meddelt ham noget derom. Vilhelm Marstrand kunne ikke tyde den græske tekst på en af Willumsens nyindkøbte ikoner.

Transskription

Villa Le Lido       15 Dec. 1949
Route de Fréjus
Cannes -
France. (A.M).

Kære Wagner.
Tak for Dine to Breve, Jeg fik i Dag det Tredje. Naar jeg ikke har svaret paa de to, er Grunden at jeg igjen har været paa en Tur til Venedig.

16 Dec.
Nej, det gik ikke igaar. Det var for koldt og mørkt til at skrive. Men i Dag skinner Solen igjen og Vejret er lysere og varmere.
Jeg ser af Dit Brev af 12de Dec, at Du har angrebet Struckmann. Han trængte til at blive strammet op, det er sikkert. Han er et underligt Menneske. Jeg har længe haft ham i Kikkerten; men da han altid har forsvaret og støttet mig – lige fra Ungdommen [ømmer] jeg mig ved at angribe ham. Og nu er jeg bange for at han hævner sig i Lotterisagen, som kommer om nogle faa Dage. Han kan, naar han vil og tager sig sammen, gøre Undere.
Jeg takker Dig for Dit Arbejde med Hesten. Nu vil den altsaa blive støbt. Modellen skal naturligvis gaa til mit Museum.
Mange Lykønskninger til Bestillingen af den store Fugl i Hjørring. Det er da endelig en Opgave der vil more Dig. Og ogsaa Lykønskning til det mindre Arbejde som

Du har solgt, saa Du kan nu klare Dig i nogen Tid og hyl ikke mere Hr. Jerominus for denne Gang.
Tak for Brevet af 27/10 med Marstrands græske Oversættelse af Iconinskriften; som han ikke kunde klare. Den faar saa ligge til en anden Gang.
Hvorledes gaar det med Opstillingen af Blocks Buste?
Ja rigtigt Autoriteterne sover og snorker som Du siger. Men det gør forøvrigt alle Mennesker i hele Verden, – undtagen, mærkeligt nok, i Italien, der har tabt Krigen; men vundet Freden som der siges.
Det er ikke i Danmark vi har vunden den -
I Avisen har jeg set at min første Kone er død, og blev vurderet som en stor Billedhuggerinde og en aandrig gammel Dame – Børnene har ikke sendt mig nogen som helst Meddelelse om Dødsfaldet. Hvad tænker de dog? – at gøre –
Jais Nielsen kom ikke og besøgte mig - Derimod besøgte han en fælles Ven, Tobaksfabrikant Lichtinger der boer i Cannes, omtrent ved Siden af.
Ved Du noget om, at Den Fries Svane har modtaget et Træsnit af mig, til sit Jubelalbum.
Mange Hilsner til Jul og Nytaar til Dig og Olga fra Michelle Bourret og Din gamle hengivne Ven
J.F. Willumsen

Omtalte genstande

J.F. Willumsen: Blochs Buste (1922/1948)
Sandsten. Rigshospitalets have.
Udhugget af Siegfried Wagner i 1948

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Cannes (Frankrig)
Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46