Menu

J. F. Willumsen

1950-06-16

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Willumsen har færdiggjort maleriet Markuspladsen i Venedig, og han overvejer at leje en sal i Den Frie Udstilling til en separatudstilling. Willumsen planlægger derudover at rejse til Rom for at modellere skulpturen Kristus med det hellige hjerte.

Transskription

Villa "Le Lido".       16 Juni 1950.
Route de Fréjus.
Cannes.
France (A·M).

Kære Siegfried og Fru Olga Wagner.
Dit sidste Brev var skrevet den 30 April, saa det bliver 1½ Maaned siden. Dengang havde I Kulde og Snestorm der ødelagde alle de nye Blomster der var kommet op i Din Have. Og Du havde en væmlig Gigt i Din højre Skulder. Men nu er det vel hel Sommer hos Dig ligesom her.
Du ved nok at Salicyl jager Gigten væk, der er vist ikke noget andet Middel.
Hvorledes gaar det med "den store Fugl", den er vel snart færdig?
Jeg har i Vinter malt nogle Smaating; men navnlig et stort Billede af "Markus Pladsen i Venedig", som jeg troer er bleven godt.
Nu staar Solen saa højt at dens Bane gaar midt over Huset, saa der er intet Lys i de Stuer paa Sydsiden hvor jeg har Atelierer. Jeg har det meget daarligt med Arbejdsanstalter her. Tyskerne ødelagde mine Atelierer i Nizza, og

siden den Tid har jeg ikke kunde finde et virkeligt Atelier. I Sommermaanederne maa jeg derfor rejse bort herfra og finde et bedre Arbejdssted.
Jeg staar derfor nu i Begreb med at rejse til Rom, hvor jeg vil forsøge paa at modellere en stor Kristus, i dobbelt naturlig Størrelse. Maaske det vil lykkes og maaske den vil lykkes.
Jeg kunde tænke mig at leje en af Salene i den Frie i Maj Maaned 1951 – og i den udstille en Del Ting alene for mig selv. Jeg egner mig ikke til at blive blandet sammen med de andre frie Udstillere. Vi klæder ikke hinanden - Jeg vil ikke melde mig ud af "den Frie" men næsten. Jeg holder ikke af at blive kommenderet.
Jeg synes at Livet der hjemme er ganske gaaet i staa – i al Fald for mit Vedkommende, men det kan vel neppe være anderledes. Københavnerne har altid været en sløj Race.
Hils Din Fru Olga fra Mme Michelle Bourret og vær selv hilset mange Gange
Jeres gamle Ven
J. F. Willumsen
Min Adresse er: Circolo Scandinavo. Via Condotto. 11 – Roma – Italia.

Omtalte genstande

  • J.F. Willumsen: Markuspladsen i Venedig (1950)
    Olie på lærred, 130 x 164 cm.
    J.F. Willumsens Museum, Acc. 3311

  • J.F. Willumsen: Kristus med det hellige hjerte (1951)
    Gips, ca. 408 x 320 x 107 cm.
    J.F. Willumsens Museum, Acc. 2730

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Cannes (Frankrig)
Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46