Menu

J. F. Willumsen

1950-09-02

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Willumsen rejser endnu engang til Italien - denne gang til Firenze. Sommeren har været uudholdelig i Cannes, og det har været for varmt for Willumsen at arbejde. Wagner drømmer om at rejse ud, men Olgas dårlige ben forhindrer ham i det. Willumsen foreslåer dem at rejse med de svenske rutebiler, hvad han synes er en behagelig rejseform.

Transskription

Villa "Le Lido"-             2 September 1950.
Route de Fréjus-
Cannes –
France (A·M)

Kære Wagner
Saa fik vi da endelig Hast paa denne lange og trættende og varme – meget varme Sommer. Det har kun regnet ½ Dag i 2-3 Maaneder. Solen bager ind og tager al Energi fra En. Lysvirkningen er saa underlig forkert og ikke naturlig – kun sort i Skyggerne og hvid i Lyset, og tager man Øjnene bort derfra er de blændede, de har ligesom taget Skade, der kan gaa 10-15 Minutter før de kommer i Lave igjen.
Næste Aar, tror jeg nok, jeg foretrækker Graavejr og Regnvejr oppe i Norden igjen. Jeg har slet ikke kundet arbejde i den Tid her, for mit Atelier, ja hele Huset, er fuldstændig mørkt.
Om nogle faa Dage tager jeg, en lille Tur igjen ind i Italien – til Firenze – maaske jeg dér kan leve igjen – leve op igjen – Oppe paa Fiesole er der nok et Hotel i god Luft. Jeg har nogle Undersøgelser af gøre nede i

Byen i kunst-samlerisk Øjemed.
Nu er vi altsaa inde i September, og i den Maaned skal det igjen afgøres med mit Museum. Det er forfærderligt at lade sig træde ihjel af Gæs – flere Gange.
Du vil rasende gærne ud at rejse en lille Tur, men kan det ikke lade sig gøre at Olga tog med den blaa svenske Rutebus saaledes som jeg gør, naar hun først er kommet op i den, kan hun sidde roligt i den til om Aftnen, til hun kommer til Hotellet og ligger saa roligt i sin Seng til hun skal køre videre.
Hvad er det for en Race Din store Fugl; Er det en Phøniz eller er det en Rovfugl – eller en Blanding af begge Dele?
Du skriver: "ganske værdiløse Ting koster Formuer"
Der maa kunde sælges en Del daarlige Malerier, saaledes. Det er vel af dem Kunstnerne lever?
I Dit næste Brev har Du forudsagt at Du vil komme ind på mit Forhold til den Frie Udstilling. Jeg afventer et interessant Brev fra Dig.
Mange hjærtelige Hilsner til Olga og Dig selv fra
Mme Bourret og Din gamle Ven
J.F. Willumsen
Min Adresse i Fire[n]ze kender jeg ikke endnu, men send de første Breve hertil Cannes, imidlertid finder jeg den nye i Italien.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Cannes (Frankrig)
Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46