Menu

J. F. Willumsen

1950-01-27

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Der skal foretages en ny bronceafstøbing af Den Frie Udstillings frontrelief med Pegasus. Hartvig Frisch er alvorlig syg, og Willumses museumsplan ligger dermed stille. Den danske stat har købt to af Willumsens ældre malerier, som tidligere har været i Carl Scheplers eje. De skal indgå i det kommende museum.

Transskription

Cannes –     27 Januar 1950.
Kære Ven Wagner
Jeg har nu to Breve fra Dig, som jeg ikke endnu har svaret Dig paa:
Det første er fra 8de Januar 1950.
Jeg har faaet Svar paa forskellige Spørgsmaal som jeg har gjort Dig. Bondo Svane har faaet Træsnittet fra mig, paa sin Jubelfest som Du taler om,
Det er karakteristisk at Bloks Buste ikke er stillet op endnu-. Saa fortæller Du om den voldsomme Snestorm i har haft. Her har Vejret været meget raat i mange Dage; men dog ikke Sne endnu.
Det som Du fortæller om Struckmann er rigtigt nok. Men saa længe vi har ham, skal vi holde Kæften lukket
Du har altsaa faaet Ordenx   xTak for det.   paa Bronseafstøbningen af Pegasus – med Trætoppene under den, haaber jeg. De smaa tynde Metalplader der er slaaet paa Hesten, maa naturligvis rives af før der tages Afstøbning i Gibs. Hvornaar begynder det Arbejde?
Det andet Brev fra 24 Januar 1950.
Det fortæller i det væsentlige om Museums Vanskelighederne. Desværre jeg kender alt det fra

de foregaaende Aar – der er ikke kommet andet Nyt til, end at min Talsmand Hartvig Frisch skal være meget syg. Det vil være et forfærdeligt Tab for mig, hvis han falder fra. Jeg har skrevet til København for at skaffe mig nøjagtig Underretning.
Dette er altsaa Vrangsiden som vender ud. Angaaende Udstilling af "Kongesønnens Bryllup" saa er det bestemt for Aar (365 Dage) tilbage at det Billede og de to nye skal udstilles nu. Jeg lader Struckmann eller Skæbnen raade.
Angaaende Retsiden: som ogsaa vender ud, saa ved Du maaske, at der i Efteraaret blev holdt stor Auktion paa de Billeder som jeg malede til Smørmand Schepler. Der var gode Priser. Paa denne købte Staten Portrættet af Ingemor med Dukker og Kommunen Portrættet af Anse der spiller Violin, begge disse skal gives til mit Museum, som man stadig regner foreløbig med skal indrettes i Vajsenhuset i Nørre Farimagsgade. Dette er dog et plus og ikke et minus.
Det tschekoslaviske Gesandtskab købte ogsaa et af Scheplers Billeder: "et dobbelt Billede["]. Men hvor det gaar hen ved jeg ikke. -
Jeg maa fortælle Dig, men Du ved det, at jeg aldrig har været bange for mit Skind, eller krøbet i et Musehul. Det har gaaet godt og det gør det nok ogsaa denne Gang.. Hils Din Kone Olga, og ønsk hende fremdeles god Bedring.
Din gamle Ven.
J.F. Willumsen -

Omtalte genstande

  • J.F. Willumsen: Lille pige med sine dukker (1911)
    Tempera på lærred, 100.5 x 81.5 cm.
    J.F. Willumsens Museum, Acc 9

  • J.F. Willumsen: Lille pige, som spiller violin (1923)
    Olie på lærred, 101 x 66 cm.
    Har tidligere tilhørt Carl Schepler

  • J.F. Willumsen: Kongesønnens Bryllup (1888-1949)
    Olie på lærred, 162 x 370 cm.
    J.F. Willumsens Museum, Inv. 265

Fakta

PDF
Brev

Dansk

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46