Menu

J. F. Willumsen

Ca. 1904

Modtager

Albert Edelfelt

Dokumentindhold

Willumsen er blevet opfordret af Felix Nylund til at afholde en udstilling i Finland. Han spørger derfor Albert Edelfelt fra kunstforeningen deroppe, om han tror, det er realistisk mht. til plads, omkostninger og fragt. Willumsen informerer om, at Société Nationale des Beaux-Arts' medlemmer nu kan udstille hvorsomhelst uden at blive ekskluderet. Derudover er udstillingsprojektet Salon des Étrangers stadig under opsejling.

Transskription

Kære Hr Edelfeldt
Maa jeg gøre Dem Ulejlighed med at spørge Dem tilraads vedrørende en Sag, der kunde blive af stor Betydning for mig? Nemlig den at gøre en Udstilling af mine senere Arbejder i Finland. Det er Billedhugger Nylund der først har tilskynnet mig oprindelig har foreslaaet mig det, og han har i den Anledning skrevet til Maleren Victor Westerholm i Åbo, der stiller sig meget imødekommende.
Jeg vilde nu gærne have Deres Mening om den Ting at vide. Tror De at

det kan lade sig gøre med Hensyn til Plads og Pengemidler?
Rent ud talt ejer jeg ikke nogen Formue, hvormed jeg kan betale Omkostningerne. Vil Kunstforeningen betale Fragten? Og kan jeg gøre Regning paa at sægle noget
Midvinters vilde vel egne sig bedst før den franske Udst. aabning.
Skulde De ikke Kender De en Impressario, der vilde ordne en Turné.
Jeg har endnu ikke optaget Arbejdet med Salon des Etrangers efter Sommerferien, dog har jeg ikke været uvirksom, idet meget allerede er ordnet.
Apropos ved De at Carolus Durand's Parti faldt ved Stemmeafgivningen i forrige Maan[ed] og Societé National's Medlemmer har nu Lov at udstille overalt, selv paa den gamle Salon, uden at blive excluderede.

Fakta

PDF
Brevudkast

Dansk

Helsingfors (Finland)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: C/II/1 - Salgsprotokoller, Udstillinger 1893-1929