Menu

J. F. Willumsen

1905-01-29

Modtager

Viggo Jarl

Dokumentindhold

De Frie Billedhuggeres skulpturhal skal udbydes i licitation, og Willumsen beder Viggo Jarl om at kontakte tømrermester C.A. Tesch i den forbindelse. Tesch stod for byggeriet af Den Frie Udstilling i 1898, og Willumsen var godt tilfreds med ham. Det kostede 15.700 kr., og selve byggeriet tog under en måned.

Transskription

29 Januar 1905.
59 avenue de Saxe. Paris

Kære Jarl
Her er Beskrivelsen. Den skal nu kopjeres i 3 Eksemplarer, et til hver Tømmermester der deltager i Tilbudet.
-
Det vil være rigtigt ogsaa at henvende Dem til den Tømmermester der byggede den gamle, jeg var i alle Maader tilfreds med ham, og han var dengang langt den billigste. Han hedder C.A.Tesch, Guldbergsgade 45.
-
Som Vejledning for Dem personlig

kan jeg medele at den gamle Bygning foruden Malerarbejdet, Vand og Gas, Kakkelovne, Stakitter og Haveanlæg, blev beregnet paa at koste 15700 Kr. Saa der er stor Sansynlighed for at De kan faa Skulpturhallen opført for den Sum De venter. Endvidere at Byggekontrakten blev underskrevet den 15 Febr.98 og Bygningen stod færdig d 12 Marts samme Aar. Altsaa kan det ogsaa naas denne Gang naar De hænger i.
Jeg sender nu de Tegninger og dsl, der tilhører den frie Udst tilbage, saa hvis De har Brug for Dem kan De hente Dem der. (hos E Henrichsen)
Go a head. Venlig Hilsen
J.F.Willumsen
Tegninger og Beskrivelse aproberet af Tegner.

Der er et Par Detailletegninger endnu at gøre senere. De holder mig nok á jour med Foretagenets Gang.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Paris (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J
(ad. Acc. 1124)