Menu

J. F. Willumsen

1911-07-15

Afsender

Marinus L. Yde

Dokumentindhold

Willumsen skal til at sammensætte en komité for den danske udstilling i Brighton. Marinus Yde foreslår sig selv som komitéens korresponderende sekretær, og han understreger, at det økonomiske spørgsmål skal have komitéens førsteprioritet.

Transskription

London, 15/7 11.
Kære Hr. Willumsen! Det glæder mig at se, at mit Telegram til R.B. har sat Liv i Kludene. Hvad De har sagt til Bladene er udmærket. Saasnart Komiteen er startet maa vi have det økonomiske Spørgsmaal afgjort, og saa maa De hellere faa Direktør Roberts over for at tale om alt det øvrige. De ved Quistgaard og jeg inviterede ham paa den Tur. Det er jo dog det mindste, han kan have for sin Venlighed overfor danske malende Kunstnere.
Naar De sammensætter Komiteen kunde De jo vælge mig ind i den – f. Ex. som korresponderende Sekretær. Jeg maa jo alligevel en Tid endnu være "Mellemmand" og det holder jo ikke op at være uden Maalet.
Tak for den store Glæde, de har skaffet mig med Fotografierne af Deres Kunst. Det er egentlig først nu gaaet op for mig, hvor stor en Kunstner, De er.
Men bedre sent end aldrig. Jeg er bange for, Deres Udstilling nu maa vente. Tror De ikke? Som Formand og Arrangør af Brighton-Udst. synes jeg De daarlig kan forberede Deres egen Udstilling, men vi kan jo give Dem en fyldig Repræsentation i Brighton. Husk: Billedhuggerarbejder modtages ikke. Noget andet er, at vi sagtens kniber en Repræsentation ind af Deres Frues smukke Kunst.
Deres hengivne
MarinusLYde.
"Den yngste", som De talte om er flink. Hvad hedder han?

Fakta

PDF
Brevkort

Dansk

London (England)
Hellerup (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: C/II/4 - Den danske udstilling i Brighton