Menu

J. F. Willumsen

1913-02-03

Afsender

Martin Arnbak

Dokumentindhold

Arnbak er rasende, eftersom Willumsen ikke har accepteret salget af Lys og mørk Kvinde paa Taget af et Hus i Sevilla. Han beder Willumsen returnere checken, og han vil nu forsøge at få maleriet tilbage fra køber. Afslutningsvis påpeger han, at Edith i en telefonsamtale har godkendt salget.

Transskription

Maleren Hr. J. F. Willumsen.
Tillad mig i al Ærbødighed at fortælle Dem, at jeg er hvidglødende - - men som De vil! Efter at jeg forgæves har søgt at faa Checken, som jeg har afsendt imorges, tilbage, maa jeg bede Dem returnere den i et anbefalet Brev og skal gøre alt, hvad jeg kan, for at faa Værket tilbage.
Selvfølgelig maa jeg for Fremtiden renoncere paa Æren ved at arbejde med Deres Billeder, Æren og Arbejdet er det eneste

Udbytter, der ved Forretninger for Dem bliver tilovers til mig - muligvis ogsaa en Del Vrøvl om mine "sløje Resultater" - men ingen af Delene kan jeg betale mine Folk, eller min Kulleverandør med.
Jeg vil slutte min Svanesang med at bede Dem lade Deres Frue referrere den sidste Telefonsamle med mig, hvor Fruen var enig med mig om, at De maatte have misforstaaet mit Brev, hvori jeg opgav 2000 Kr som det højeste vi kunde faa og inspireret ved Deres "Sælg væk" var Fruen enig med mig om, at Bille-

det nok maatte gaa for den Pris, idet Fruen sluttede med: "Saa maa vi dele Ansvaret, Arnbak!"
Med særdeles Agtelse
Arnbak.
d. 3-2-13.

Omtalte genstande

  • J.F. Willumsen: Lys og mørk Kvinde paa Taget af et Hus i Sevilla (1911). Olie på lærred, 101,5x82,5 cm.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Edith Willumsen

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/1