Menu

J. F. Willumsen

1914-01-12

Dokumentindhold

Ravensberg savner Edith og J.F. Willumsen. Han glæder sig til at rejse med dem til Palermo, men han ved endnu ikke, om han rejser med videre til Tunis. Ravensberg er stadig i Catania, og han beskriver en gadescene kort efter et begået mord.

Transskription

Al Illmo Signor
Pittore J. F. Willumsen
Hotel Belvedere
Taormina

12/1 · 14.   Hotel de l'Europe
via Villerio Env. 198. Catania

Kjære Willumsen!
Hjærtelig tak for Deres venlige Cartolina. Jeg savner Eder meget og den hyggelige udsigt til atter som i gamle dage sammen at tiltræde reisen til [ulæseligt] Palermo tiltaler mig meget, haaber bare ikke det bliver før om 8 dage, da jeg her har paabegyndt "qualche

cosa". Catania har mange muligheder, jeg var idag saa heldig at komme i en gade, hvor der netop var begaaet et mord, den trange gade var tætpakket af mennesker, høi og sort over det hele holdt fattigligvognen med sit sorte kors, saa kjørte den væk og sagmug strøet paa blodsporene, det var mærkeligt og dramatisk.
Her er naturligvis forfærdelig trist og at rejse til Tunis med Eder vilde være meget hyggeligt, men jeg har endnu ikke tænkt tilstrækkelig over sagen; men ialfald reiser vi til Palermo sammen.
Lykkelige som alt har et billede færdig, med mig gaar det smaat.
Haaber farven og vernissen nu er kommen. Gidder De at gaa inden Fichera og posten og endnu eng[an]g se efter om der er noget til mig og da sende det til poste restante. Masse hilsener til fruen og smaapigerne og Dem fra
Deres hengivne ven
Ravensberg

Fakta

PDF
Brevkort
Catania (Italien)
Taormina (Italien)
  • Catania, Italien
  • Tunis, Tunesien
  • Palermo, Italien
  • Taormina, Italien

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/III/1 - R