Menu

J. F. Willumsen

1915-02-14

Dokumentindhold

Jens Lunds værk blev ikke returneret efter udstillingen Modern Danish Artist i Brighton (1912). Han blev dengang misinformeret af Jastrau, Wagner og Kragh, og han fik efterfølgende en regning på 14 kr. fra speditøren. Lund ønsker dermed ikke at have mere med udstillingskomitéens opfordringer at gøre.

Transskription

Amaliegade 23. 14/2 1915

Hr Maler og Billedhugger
J.F. Willumsen.
Til medfølgende Skrivelse skal jeg bemærke følgende:
Nogle Dage før Brighton Komiteens første Møde ringede Hr Siegfried Wagner mig op pr Telefon og sagde: "Hvis De ikke allerede har hørt fra Hr Willumsen vil De i hvert Fald meget snart faa Opfordring fra ham om at medvirke til Afholdelse af en Udstilling i England. De maa endelig ikke afslaa Opfordringen, da jeg vilde sætte megen Pris paa et samarbejde med Dem, ligsom jeg gerne vilde samarbejde med Dem i Bestyrelsen for Billedhuggerforeningen."

Jeg svarede: "Kære Wagner, jeg har haft saa mange Skuffelser i mit Arbejde for kollegiale Interesser, at jeg ikke har megen Lyst, men jeg skal i hvert Fald nok give Møde."
Umiddelbart efter at de forskellige Indbudte havde givet Møde udtalte Hr Wagner: "Vil Formanden ikke udtale sig om Komiteens Sammensætning? Med hvilken Berettigelse er fr Ex. Jens Lund her tilstede?
For ikke strax at vække Forstyrrelse i Arbejdet, ventede jeg nogle Dage med at "Kvittere" og jeg fandt andre Grunde for at træde tilbage.
Ved en senere Lejlighed bad Hr Wagner mig om et Arbejde til Udstillingen, og jeg svarede

ja i stille Forventning om en Undskyldning. Paa samme naive Grundlag indtraadte jeg i Bestyrelsen for Billedhuggerforeningen.
Ved Arbejdernes Hjemkomst fra Brighton fik jeg ikke som andre Kolleger Meddelelse herom, men ved Forespørgsel til d'hrr. Wagner, Kragh, Jastrau fik jeg det ligelydende Svar: "Deres Arbejde er sikkert tilligemed adskillige andre gaaet til Liverpol."
Syv – 7 – Maaneder herefter fik jeg Regning fra Speditøren – Salicat[hs] – paa Opbevaring af et Arbejde fra Brighton Udstillingen.
Jeg gjorde Kraftig Indsigelse

hos Speditøren og Hr Jastrau – De var paa dette Tidspunkt i Udlandet – men intet hjalp og jeg betalte 14 Kr.
Hr Willumsen. Jeg betvivler ikke Deres gode Hensigter og Stræben i hvad De foretager Dem, men med Brighton Komiteen af 1912 maa jeg være færdig.
Deres ærbødige
Jens Lund.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse:C/II/4 Den danske udstilling i Brighton