Menu

J. F. Willumsen

1919-08-17

Afsender

Laurits Tuxen

Dokumentindhold

Tuxen har i en årrække været fast besluttet på, at Willumsen skal være dansk hovedfigur på den kommende udstilling i Venedig. Han afventer nyt om udstillingens tilblivelse fra Vittorio Pica. Tuxen havde desuden stor fornøjelse af Willumsen-familiens besøg i Skagen.

Transskription

DAGMINNE, SKAGEN
17.8.19.
Kære Willumsen!
Tak for Brevet – ja vi havde stor Fornøjelse af Jert Besøg, og jeg tænker ogsaa Du havde godt af at bade Dig lidt i en kammeratlig Kreds (ikke "Camaraderie pernicieuse!")
Det andet Du skriver angaaende Udstilling i Venedig, vil jeg næppe

kunne gaa ind paa.
Det er min Ide allerede for 5-6 Aar siden, at den os tilbudte Sal paa den internationale Venedig-Udstilling skulde formes paa den Maade at Du blev Hovedfigur, ligesom Krøyer var det ved den foregaaende Lejlighed, og det gik Pica ind paa. Naar man skal tage Ansvar og Arbejde (og stille til Klø) for en

saadan Sag, maa man ordne den i den Aand, man finder rigtig. Jeg har ikke Lyst til at gaa og skrabe Stumper sammen her og der, uden noget centralt, med andre Ord, uden Overbevisning, og kan derfor ikke virke for Sagen under den Form, du foreslaar. Men det sidste Ord er vel ikke sagt endnu; - jeg venter jo ogsaa en definitivt Brev fra Pica. Hvem véd

om Forholdene er tilstrækkeligt faldne til Ro i Italien, til overhovedet at afholde en saadan Udstilling! Hilsen fra os alle til Jer, og paa Gensyn i Slutningen af Septbr.
Din
LTuxen.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Skagen (Danmark)
P.S. Krøyer
Vittorio Pica

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/III/4 - TU