Menu

J. F. Willumsen

1920-11-12

Afsender

Johan Plesner

Dokumentindhold

Plesner har været på et rejsebureau og efterspurgt den billigste og letteste rejse til Nice. Han har valgt en anden vej end den, Willumsen har foreslået.

Transskription

Kastelsvej 60. København Ø.
12 Nov. 20.

Hr J. F. Willumsen.
Tak for Deres venlige Brev. Jeg har hævet de 200 Kroner hos Overretssagfører Angelo og takker Dem herved.
Da jeg er ganske ukyndig i Rejseteknik og den Slags, henvendte jeg mig allerede for en Ugestid siden paa "Politiken"s Rejsebureau. Dér angav man mig straks Ruten: Berlin, Basel, Sct Gotthard, Milano, Genua, Nizza. Paa Grund af Deres Advarsel mod Schweitz bad jeg om at faa Ruterne gennem Frankrig undersøgt, og det viste sig at de var længere, mere indviklede og dyrere end den direkte. Billetten over Paris koster 50 Kroner mere end den over Norditalien, og Forbindelserne over Køln, Lyon, Marseille er ret indviklede, samtidig med at Billetten ihvert Fald ikke er billigere end over Schweitz. Desuden vilde jeg p. Gr. af den lave Lirekurs rigelig genvinde det, jeg tabte i Schweitz.

Dette, sammen med min egen Lyst til at gøre Turen over Sct Gotthardt, gjorde, at jeg, allerede før jeg fik Deres sidste Brev, havde bedt Bureauet ordne min Rejse over Basel. – Min Moder sørger saadan for Rejseproviant, at jeg ikke vil behøve at købe Mad før i Italien; og som Overslaget nu ligger for mig, vil Rejsen rigelig kunne gøres for de 200 Kroner; maaske vil ogsaa det tyske Pas – som jeg haaber at faa for 28 Kr – kunne betales ud af dem.
Hvor hurtigt jeg kommer, kan jeg endnu ikke sige. Som Forbindelserne er, er det muligt at køre uden Ophold Berlin – Nizza paa 48 Timer, men jeg ved ikke, om jeg kan holde til saa meget i eet Træk; En Ekstra – Overnatning kommer jeg nok til at tage. Men jeg vil altsaa bede Dem ikke at blive vred paa mig, fordi jeg har valgt en anden Vej end den, De anbefaler mig.
Deres Greco-Billeder paa Glyptoteket kender jeg selvfølgelig godt, men jeg haaber at faa Tid til at studere dem nøjere, inden jeg rejser.
Tak fordi De vil tage imod mig paa Banegaarden, jeg vil let kunne kende Dem.
Deres ærbødige
Johan Plesner

Omtalte genstande

El Greco: Hyrdernes tilbedelse (ca. 1568-1569)
Tempera på træ, 63 x 76 cm.
J.F. Willumsen Museum, G.S. 345

Ukendt kunstner: En domikanerhelgen (ca. 1600)
Tempera på træ, 22.5 x 17.5 cm.
J.F. Willumsens Museum, G.S. 347/G.S.1020
Willumsens tilskrivning: El Greco.

Ukendt kunstner: Pinseunderet (slutn. af 1500tallet)
Olie på lærred, klæbet på træ, 47.3 x 29.8 cm.
J.F. Willumsens Museum, G.S. 346
Willumsens tilskrivning: El Greco

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Nice (Frankrig)
  • Berlin, Tyskland
  • Basel, Schweiz
  • Skt. Gotthardt-passet, Schweiz
  • Milano, Italien
  • Genova, Italien
  • Nice, Frankrig
  • Paris, Frankrig
  • Køln, Tyskland
  • Lyon, Frankrig
  • Marseille, Frankrig
  • Berlin, Tyskland

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/6 - PQ