Menu

J. F. Willumsen

1921-10-26

Afsender

Johan Plesner

Dokumentindhold

Plesner er tilbage i København. Han har udskudt sin rejse til Nice, da han skal færdiggøre en afhandling om Masaccio inden da. Willumsen er i Firenze, og Plesner mindes sin egen tur dertil.

Transskription

Kastelsvej 60 København Ø. 26-10-21

Kære Hr Willumsen!
Tak for Deres Brev med Hilsenen fra Familien og fra "mit Værelse" som venter mig. Jeg glæder mig mere og mere til at skulle ned til Dem og Greco-Bogen. – Tillykke med Forhandlingerne. – Forresten er jeg ikke ked af at Rejsen bliver noget udsat; min Masaccio Afhandling bliver større end ventet og det kan komme til at knibe med at blive færdig.
Jeg rejser saa den aftalte Vej over Hamburg, Strassburg, Lyon og Marseille. M.H.t Pengene tænker jeg mig at hæve Penge hos Deres Sagfører – holde Regnskab undervejs og saa give Dem, hvad jeg maatte faa tilovers. –
Nu er De altsaa i Florens! Jeg var i Grunden saa glad ved at komme dér netop i urolige Tider. De mange væbnede Folk i Gaderne og Demonstrationerne paa Signoria-Pladsen passede saa godt med den firkantede florentinske Fæstningsarkitektur – der jo neppe er tænkt som Idyl. En Dag var Pladsen stimlende fuld og Talerne raabte ud over Mængden fra Loggia degli Lanzi– saadan syntes jeg, at Florens var florentinsk.
Jeg tænker mig, De gaar flere Gange ud i Car-

mine og ser Masaccio, og at De vil overgaa mig i Begejstring og Forstaaelse.
Ja, Masaccio! Han venter mig – eller rettere maaske min Afhandling. Den er Skyld i at dette Brev blev saa usammenhængende men jeg vilde ikke gaa Glip af Lejligheden til at sende Dem og Fru Willumsen en Hilsen.
Deres hengivne Johan Plesner

Omtalte genstande

J.F. Willumsens bog: La Jeunesse du Peintre El Greco (1927) G. Crès & Cie, Paris

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
Firenze (Italien)
  • Firenze, Italien
  • Hamborg, Tyskland
  • Strasbourg, Frankrig
  • Nice, Frankrig
  • Lyon, Frankrig
  • Marseille, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/6 - PQ