Menu

J. F. Willumsen

1922-08-14

Afsender

N.V. Dorph

Dokumentindhold

Willumsen har foreslået, at Johan Plesner skriver introteksten i Illustreret Tidende. Dorph kender ikke til Plesner, men tager imod foreslaget.

Transskription

pt. Skodsborg d. 14 Aug. 1922

Kære Willumsen:
Jeg kender ikke Johan Plesner – men Navnet er godt –og jeg tager gærne mod Deres Forslag: at bede ham skrive den nødvendige Text til Deres Billeder.
Maaske De vil besørge dette. Kun maa jeg bemærke, at Pladsen jo er begrænset (det er jo ikke noget Kunstblad, men et Ugeblad at højst blandet Stof) og at det hele maa kunne samles paa to Sider af Ill. Tidendes Format.
Jeg vilde egentlig gærne selv skrive om Dem – men jeg maa begrænse mig og vil neppe faa Tid og Stunder til dette; desuden er formodentlig ogsaa jeg efterhaanden bleven altfor forbenet - skørt! Jeg synes selv jeg ligesom er bleven mere omfattende med Aarene. Men det er maaske netop Svagheden. Ensidigheden og Skyklapperne hører Ungdommen til. Det er dens Styrke. –
Jeg vilde uhyre gærne

besøge Dem og se Deres nyeste. Men f. T. har jeg sletikke Tid dertil. Jeg kommer ganske vist hver Dag til Byen, men hver Time gaar med Arbejde andetsteds. Jeg er hver Fredag Kl. 2-4 paa Ill. Tidendes Kontor, Kongens Nytor[v] 21, men dér kunde det vel ikke falde Dem ind at komme ind?
Jeg tænker De faar Besøg af vor unge Redaktionssekretær, Rördam, en af Dagene, der maaske kan faa Billedstoffet med sig.
Med venlige Hilsener,
Deres hengivne
N. V. Dorph

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Skodsborg (Danmark)
Hellerup (Danmark)
Johan Plesner

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/3 - CDE