Menu

J. F. Willumsen

1923-10-07

Afsender

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Wagner har set Willumsens maleri Kunsthistorikeren Vilhelm Wanscher teoretiserer på Den Frie Udstilling. Han meddeler Willumsen, at det er det bedste portræt, som Willumsen har udført til dato, og at det sikkert vil komme til at få betydning for dansk kunst fremover.

Transskription

7–10–23
Kære Willumsen!
Da jeg i denne Tid daglig kommer paa den frie Udstilling for at forhandle med Struckmann, kan jeg ikke undgaa, at se Ting som jeg nok ved ikke maa røbes, nemlig Deres nye Billeder. Jeg skal forøvrigt ikke røbe hvad jeg har set, men efter igaar, at have set Portrættet af Wancher føler jeg Trang til at sende Dem disse Par Linier; ganske vist gaar jeg ud fra, at min mening ikke betyder hverken det ene eller det andet for Dem eller Deres Kunst men alligevel vil jeg uden at være spurgt, i dette Tilfælde have Lov til at raabe op, nemlig; Jeg har aldrig fra Deres Haand set et bedere Portræ, det er et glimrende

Kunstværk De har skænket os her. Det er et monumentalt Værk i dansk Kunst som sikkert vil komme til at betyde meget. Mig personlig har det været en Oplevelse at se dette Billede, og jeg tvivler heller ikke om, at de aller fleste deler min Mening naar de har set Billedet.
Jeg synes det er en Glæde, at se Deres Arbejder vinde i Lødighed fra Aar til Aar.
Mit Brev her beder jeg Dem tage som et Bevis paa en Vens Glæde over det opnaaede Resultat.
Med hjertelig Hilsen
Deres hengivne
SW.

Omtalte genstande

J.F. Willumsen: Kunsthistorikeren Vilhelm Wanscher teoretiserer (1923)
Olie på lærred, 292 x 221 cm.
J.F. Willumsens Museum, Inv. 336

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Lyngby (Danmark)
Hellerup (Danmark)
  • Den Frie Udstilling, København, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: B/I/1 - Wagner