Menu

J. F. Willumsen

1927-02-20

Modtager

Aksel Jørgensen

Dokumentindhold

Willumsen takker ja til at deltage i en international grafikudstilling i Firenze, og han meddeler hvilke værker, der kan medtages. Viggo Lachmann må dog tage sig af sagen, eftersom Willumsen ligger syg i Milano.

Transskription

p.t
Via Catalani 21.
Milano.
20 Februar 1927.

Hr. Prof. Axel Jørgensen.
Jeg har i dette Øjeblik modtaget Deres ærede Brev af 15 februar.
Det har været mig en stor Glæde at modtage den ærefulde Opfordring til at deltage i en Udstilling af grafisk Kunst i Udlandet sammen med mine Landsmænd og Kollegaer.
Jeg vil gærne være med til det; men jeg ikke hvordan det skal kunne gennemføres. Jeg er nemlig syg og sengeliggende i disse Dage i Milano. Og før om 8-10 Dage kommer jeg ikke til Nizza, hvor jeg har Listerne med Titler, Maal og Priser paa mine Arbejder. Jeg kan saaledes ikke nu udfylde Anmeldelses Blanquetten.
I Nizza har jeg ogsaa en ny stor

Aqua-tinte Radering: "Ung Mand og Pige der læner sig op ad hinanden". Maaske mit bedste Arbejde, som jeg gærne vilde have haft med. Men den vil jeg opgive at sende.
Der bliver altsaa ikke andet at gøre end at bede Lachmann om at tage sig af Sagen. Katalogen for min retrospektive Udst 1923 giver vist de nødvendigste Oplysninger. Jeg ved ikke om Gros. Levinsen kan hjælpe med i sin nuværende Tilstand.
Af de Arbejder jeg gærne saa kom med er: Invasionen. Direngenten (d.v.s. Hovedet ikke den hele Figur) samt Ulven som Hyrde (Motiv fra Dante. Træsnit).x) x)endvidere Judith og Holofernes Radering
Den ene Anmeldelses blanket sender jeg Dem tilbage forsynet med min Underskrift. Den anden sender jeg til Sekretæren i Florens med en Paaskrift at der vil

blive sendt 15 af mine Arbejder fra Danmark saa hurtigt som muligt. For ikke at forvirre Begreberne. (Italienerne bliver overordentlig let forvirrede) saa giver jeg Udstillingen Deres Adresse i Stedet for min. De kan derfor godt aabne alle Breve der kommer til mig fra Udstillingen.
Idet jeg paa Forhaand takker Dem for Deres Interesse og for den Ulejlighed De vil faa i Anledning af Ordningen af Forsendelsen af mine Arbejder er jeg med venlig Hilsen
Deres ærbødige
J.F. Willumsen

Omtalte genstande

J.F. Willumsens grafiske værker:
- Invasionen (ca. 1917)
- Ulven som hyrde (1920)
- Judith og Holofernes (1920)
- Dirigenten. Hoved (1922)
- Ung Mand og Pige der læner sig op ad hinanden (Elskov i parken) (1926)

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Milano (Italien)
København (Danmark)
  • Milano, Italien
  • Firenze, Italien
  • Nice, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J