Menu

J. F. Willumsen

1930-05-18

Dokumentindhold

Wilhjelm sender et par fotografier, som han har taget af Willumsen i dennes atelier. Wilhjelm har været et par måneder i Nice, hvor Willumsen malede et portræt af ham. Willumsen er nu i Paris, og Wilhjelm er i Saint-Paul-de-Vence, hvor han nyder at male ude i det fri.

Transskription

p.t. La Pergola
Saint Paul
Alp. Mar.
18 Maj 30.

Kære Willumsen!
Jeg er kommet til at tænke paa, at jeg vist glemte at give Dem nogle Aftryk af de Fotografier, jeg tog i Atelieret, hvorfor jeg hermed sender dem. De er jo ikke videre gode, men maaske De dog vil have dem!
Jeg er nu omsider kommet op til Saint Paul og er begyndt at arbejde, Vejret er godt – foreløbig - saa jeg hænger rigtig i, og jeg nyder at staa ude i den friske Luft med et ordentlig Lærred foran mig – det er dog den største Glæde der er! Og her er ret landligt; navnlig Aftnerne er dejlige, her er mange Frøer, der kvækker, Nattergale, som slaar, Ugler som hyler, og Ildfluer, som svæver lysende omkring en, naar man gaar sig en Aftentur. Jeg nyder det alt sammen. Vi var otte Dage i Arles og Omegn, inden jeg tog

herop og havde en meget vellykket Tur, til trods for at Vejret var temmelig daarligt. Det var morsomt at se "La Camargue" med Flokke af vilde Tyrer – et Land der forresten mindede en Del om Jylland, maaske fordi det ogsaa baade regnede og blæste, da vi var derude!
Ja! nu har vi altsaa næsten Sommer igen, i al Fald er Vinteren i Nice nu helt forbi, naar jeg tænker tilbage paa den, er den jo saa nøje knyttet til Samværet med Dem. I de Maaneder, vi har været sammen, har De saa ofte vist mig Interesse og Venlighed, nu sidst og ikke mindst, da De gjorde mig den Glæde at male det udmærkede Billede af mig, som jeg er henrykt for – jeg siger Dem en hjærtlig Tak derfor.
Hvordan mon det gaar Dem i Paris? Har De fundet den Lejlighed, De søgte og faaet ordnet de andre Ting som De tog til Paris for? Jeg beder Dem bringe Deres Kone og Døtre en Hilsen fra mig og beder Dem selv modtage en hjærtlig Hilsen Deres hengivne
Johannes Wilhjelm

Min Kone er endnu i Nice, men tager herop om et Par Dage.

Omtalte genstande

J.F. Willumsen: Portræt af Johannes Wilhjelm (1930)

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Paris (Frankrig)
  • Paris, Frankrig
  • Saint-Paul-de-Vence, Frankrig
  • Nice, Frankrig
  • Arles, Frakrig
  • La Camargue, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/III/5 - VW