Menu

J. F. Willumsen

1936-02-18

Dokumentindhold

Willumsen ønsker at etablere et museum i sin villa i Hellerup, men Edith vil ikke fraflytte den. Wilhjelm føler med Willumsens situation, og han har indkaldt E. Struckmann og A. Jørgensen til et møde for at drøfte sagen.

Transskription

18 Feb 36.
Gothersgade 143.4

Kære Willumsen!
Tak for Deres Brev, som det jo gjorde mig ondt at modtage. Jeg forstaar den vanskelige Stilling, som De er kommet til at staa i derved, at De afskæres fra Muligheden af at vende Tilbage til Deres Villa, hvor De følte Dem hjemme, og hvor De kunde have arbejdet. Og efter de udtalelser af Deres Kone, som De anfører i Brevet, er der jo ingen Mulighed for at faa dette Forhold forandret.
Men er det ganske udelukket, at De kan bygge Dem en ny Villa? Det koster naturligvis baade Tid og Penge, og De mener ikke at have Raad dertil. Det kan jeg selvfølgelig ikke have nogen Mening om, men jeg synes bare det er galt, at De ikke kan komme hjem og leve Deres sidste Tid herhjemme, hvor De dog hører til, og hvor vi, som holder af Dem, ønsker at De var.
Jeg har ringet til Axel Jørgensen, for at træffe sammen med ham og Struckmann, naar

denne om nogle Dage kommer hjem fra Riga, hvor der er dansk Udstilling – for at drøfte Sagerne lidt med dem. Jeg mener Spørgsmaalet om Deres Samling, som jeg nu synes har ligget stille en Tid, saa den vist trænger til, at vi rører lidt paa os!
Nu maa De ikke tage Dem det alt for nær med den Villa, vær glad over, at De stadig kan arbejde og mal Dem ud af disse Vanskeligheder!
Med en hjærtelig Hilsen ogsaa fra min Kone
Deres hengivne
Johannes Wilhjelm
Jeg beder Dem hilse Mme Bourret.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: B/I/4 - JFW's Korrespondance om museet 1927-1942