Menu

J. F. Willumsen

1936-01-15

Afsender

Marie Henriques

Dokumentindhold

Johannes Wilhjelm har ringet til Henriques og bedt hende anbefale en ny og ideel sagfører til Willumsen. Henriques ønsker dog flere informationer om, hvad Willumsen specifikt ønsker. Hjemme i Danmark har Henriques besøgt Alice Bloch. De har sammen talt meget sympatisk om Willumsen. Derudover ønsker Henriques at rejse til Antibes til foråret for at finde arbejdsro og solskin.

Transskription

20 Frederiksholms Kanal.
15 Januar. 36
Kære Willumsen!
Maleren Wilhjelm ringede idag til mig, for at fortælle om et brev, han havde modtaget fra Dem, og hvori De spurgte, om han ikke troede, jeg kunde anbefale Dem den for Dem ideale sagfører, da De var løbet træt af Albert V. Jørgensens langsomhed.
Jeg er helt glad over at Deres tanker er gaaet til mig, da det viser mig at De tænker sympatisk paa mig og har tillid til mig. Men saadan ligestrax at nævne Dem et navn, naar jeg ikke nærmere ved noget om, hvad der ikke tilfredsstiller Dem hos

Albert V. J. og hvad De ønsker at finde hos den nye tillidsmand – det kan jeg ikke saaledes strax sige. Der findes jo saa mange saare forskellige typer Jurister, saa heltud i det blaa vil jeg ikke nævne Dem noget navn, hvor gærne jeg end strax vil give dem svar paa Deres spørgsmaal. Skriv mig derfor lidt om, hvorledes sagen ligger, og jeg skal snarest svare Dem.
Jeg besøgte forleden efter lange tiders adskillelse Deres gamle ven Alice Bloch. Vi talte meget om Dem, maa De tro, i sympati og beundring.

Jeg tænker meget paa at være en tid i foraaret i Antibes, for at have rigtig arbeidsfred og finde det solskin, som vi denne vinter har været ganske og aldeles berøvet, og som jeg inderlig længes efter. Kommer jeg ad den kant, søger jeg Dem og glæder mig til gensyn.
Hilsener fra
Deres hengivne
Marie Henriques

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København (Danmark)
  • Antibes, Frankrig

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/1/5 - H