Menu

J. F. Willumsen

1941-05-08

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Wagner har forsøgt at få fødevarepakker sendt ned til Nice, og Willumsen takker ham derfor. Willumsen er ved at sætte sine samlinger i stand, og han holder dermed humøret mere eller mindre oppe.

Transskription

8 Maj 1941.
Kære Wagner.
Som De ser er mit Brev til Dig, sendt direkte kommet tilbage. Jeg forsøger at sende det over Sweitz. Det er beklageligt med den Blokering.
Dit Brev af 17 April har jeg faaet. Og ser af det, at Fødevarer eller Pakker i Almindelighed ikke kan sendes. Jeg takker Dig for Din gode Vilje og for den Ulejlighed Du har haft for min Skyld. Tak ogsaa Dons og Fejlberg, det er meget elskværdigt af dem, Jeg troede at Dons var min svorne Fjende.
Ogsaa Pengeforsendelser synes at være blokerede. 1000 Kr som H.R Sagf Alb. V. Jørgensen skal have sendt mig x)   x) efter hans Brev af 23 April   er ikke komne. Og da jeg mangler Penge, bed ham om at sende dem gjennem den danske Legation i Vichy. For at være paa den sikre Side, bed ham ogsaa om, at sende mig 1000 Kr mere, altsaa ialt 2000 Kr. Jeg sender ham en Fuldmagt gennem Legationen i Vichy.
Tilstanden her har ikke forandret sig. Der skal nok komme noget Korn eller Mel fra Amerika; men hvad forslaar 2 Gange 250 Gram i Løbet af 3 Maaned til hver Menneske.
Hvorledes gaar det i Danmark?

Hvad har man sagt til Din Buste af mig? Har Du haft nogen Fornøjelse af den?
Jeg arbejder saa meget jeg kan – men med praktiske Ting – for at beskæftige mine Tanker og ikke falde altfor meget hen i Melankoli – Jeg gør al Kunst – gammel som min – i Stand til at blive sendt hjem efter Krigen. Jeg selv kan umuligt rejse herfra nu, da jeg maa blive og forsvare min Ting her og betale Husleje, Skatter og meget andet – ellers bliver mine Ejendele og Huse solgt ved Auktion.
Livet bliver noget dyrt her og jeg bruger mange Penge til at leve og arbejde for.
Med vore hjærteligste Hilsner til Dig og Din Kone
Din gamle Ven
J. F. Willumsen.

Omtalte genstande

Siegfried Wagner: J.F. Willumsen (1940)
Sten, 52.3 x 21.7 x 19.7 cm.
J.F. Willumsens Museum, Acc. 2A

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Nice (Frankrig)
Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46