Menu

J. F. Willumsen

1916-06-04

Dokumentindhold

Kunstnernes Efterårsudstilling ønsker, at Willumsen er repræsenteret på udstillingen. Larsen Stevns informerer Willumsen om udstillingen.

Transskription

København, Thorvaldsensvej 75   d. 4 Juni 1916

Kære Willumsen.
Indenfor "Kunstnernes Efterårsudstilling" har der været talt om muligheden for at få nogle arbejder fra Dem og jeg er bleven bedt om at spørge Dem derom. Hvis udstillingen er Dem fremmed, kan jeg måske nu meddele Dem lidt om den.
Den er uafhængig af vore andre udstillinger. Jeg husker ikke når den blev startet, måske 1906-7. Den var i de første år, såvidt jeg husker, temmelig rén Charlottenborg, men er, ialfaald i de sidste år, blevet ganske fri derfor. Den overraskede mig glædeligt for et par år siden ved at have kasseret alle de udmærkede mænd deroppe.
Forholdet er vistnok det at ungdommen efterhånden har erobret

styrelsen i udstillingen. Jeg har ikke kendt noget til dens indre forhold før nu da jeg, Utzon Frank og Rathsack af frie udstillere er valgt ind i kommiteen. Fra Grønningen er Rude, Naur og Gjersing og fra Charlottenborg er der nogle unge. Ifjor afholdtes udstillingen i "Den frie U."s lokaler og iår bliver den vist samme sted. Skønt det er dyrere der end på Charlottenborg, vil efterårsudstillingen helst leje "Den frie U", den synes at det er såmeget bedre lokaler at den vil ofre hvad den kan for at gøre udstillingen så god som mulig. Men sidste år fik den underskud – bl.a. fordi at lejen på Den frie U. er dyrere og besøget mindre – så der må spares for nogenlunde at klare den økonomiske balance og den tør derfor ikke så godt til-

byde Dem fri forsendelse af ting som De muligvis ville være så god at sende til udstillingen fra Frankrig. Udstillingen har censur, men jeg har forstået det sådan, at når man henvender sig til nogen som jeg nu gør til Dem så er der selvfølgelig ingen censur overfor den man beder om at udstille. Udstillingen varer en måned, vistnok fra begyndelsen eller midten af Oktb. til midten af Novb. Udstillingen forbeholder sig, såvidt jeg véd, 10 procent af salget. Jeg er gået ind i efterårs udstillingen for om muligt at komme i nærmere forbindelse med de yngste som kan komme til at præge denne udstilling.
Venlig hilsen
Niels Larsen Stevns.
Den frie U. lukker imorgen grundlovsdagen