Menu

J. F. Willumsen

1941-04-30

Afsender

Marie Henriques

Dokumentindhold

Willumsens navn svirrer alle vegne, og Henriques ville ønske, de to kunne mødes. Hun har været syg og dermed ikke arbejdet som vanligt eller været med til Den Frie Udstillings 50års jubilæumsfest. Viggo Jarl har været bekymret for Willumsen, og Henriques håber, at han nu har det godt.

Transskription

København 30/4
Kære Willumsen! Deres navn surrer omkring én i denne tid. Gid De var her, og man kunne se Dem og tale med Dem. Jeg har været syg af Bronchitis. siden August maaned, mit liv har været anderledes end det pleier, jeg var ikke med til den fries 50 aars Jubilæumsfest, hvor vi vel havde havde truffet hinanden, Og havde haft det hyggeligt som vanlig. Vel har jeg arbeidet

noget, men ikke som meget som ellers vanlig. Ellers skændes kunstnerne som brave karle, og alle føle sig ulykkelige. Det var en glæde at gense Deres billeder, og jeg og jeg haaber, De nu har det godt, for Jarl var virkelig ængstelig for Deres Sundborg.
Jeg sender mange hilsener til Mdm Bourret og sender dem de varmeste hilsener. Lad snart høre fra Dem.
Deres gamle ven
Marie Henriques
Jeg har idag besøgt Deres billeder.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Marie Henriques har dateret brevet til d. 30/4. Hun har ikke skrevet årstal, men hun omtaler Den Frie Udstillings 50 års jubilæumsfest, hvilken blev afholdt i 1941.

  • Den Frie Udstilling, København, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/5 - H