Menu

J. F. Willumsen

1942-04-26

Afsender

Viggo Jarl

Dokumentindhold

Jarl har været til frokost hos Willumsen, som skal flytte fra Nice. De talte bl.a. om Lorenz Frølich, som de begge har kendt. Flere gamle kvarterer i København er ved at blive revet ned. Dette har Jarl skrevet en indigneret artikel om i Politiken.

Transskription

LA PIN DE LA DANSE
CANNES (A.M) TÉL. 4-71
JARL CANNES

26-IV-42
Kære Willumsen
For det hyggelige Samvær med Mme Bourret og Dem selv i Fredags og for den gode Frokost takker jeg Dem meget. Det interesserede mig levende at høre Deres Udtalelser om de Kunstnere vi begge har kendt og navnlig om Lorenz Frølich til hvem jeg gennem hans Sønner, der var mine nære Venner og Klassekammerater, stod meget nær og som jeg i høj Grad i min Barndom og Ungdom beundrede baade som Menneske og som Kunstner. – Det er jo store Forandringer, der forestaar i Deres Liv, da De bryder op fra Nizza, hvor De har tilbragt saa mange og for Deres Kunst frugtbare Aar. Gid Cannes eller Le Cannes ikke vil blive en Skuffelse
Jeg har skrevet til vor Legation i Bern og bedet denne om omgaaende at give mig de Oplysninger som denne maatte have ang. Englændernes Bombardement paa vor ulykkelige gamle København –

Der ligger en bitter Ironi i det, at Magistraten under tydelig Protest fra Kunstens og Aandens Repræsentanter, som denne altid har blæst en lang March, med Flid netop var i Færd med at nedrive de gamle Kvarterer imellem St. Kongensgade og Kronprinsessegade for i Stedet at opføre deres berygtede Cement og Jernkaserner, som ingen har Raad til at bo i. At Krigen maaske allerede har besørget denne og megen anden 'Nedrivning' i København er ikke umuligt. I en Artikel jeg sendte til B.T. og som udkom for en fjorten Dage siden, protesterede jeg imod ydereligere Mishandling af den gamle By og understregede det futile i paa et Tidspunkt, da Krigen raser paa sit højeste at foretage vidtrækkende Forandringer i en Byplan, der maaske, (hvad jeg ikke med rene Ord skrev) ved et Par Bomber af sig selv vilde blive omstyrtet.
Jeg skal senere, hvis De bryder Dem om at læse denne Artikel, sende den til Dem tillige med Fotografi af omtalte Billede.
Med de venligste Hilsener til Mme Bourret og Dem selv
Deres heng.
Viggo Jarl.
P.S.
indlagt tilbagesender jeg Deres Anerkendelse af nu tilbagebetalt Laan

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Cannes (Frankrig)
Nice (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/II/1 - J